Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικός συνδικαλιστής έβαλε χέρι στο ταμείο

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Νέο σκάνδαλο ξέσπασε στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς ο πρώην διευθυντής του ελληνόγλωσσου δημοτικού
σχολείου του Μπίλεφελντ και επί χρόνια αιρετός στην ΠΑΣΚ της Γερμανίας Απόστολος Κιουρτίδης κατηγορείται πως επί δύο χρόνια υπεξαιρούσε χρήματα από το ταμείο της σχολικής επιτροπής.

Ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, ευρέως γνωστός στην τοπική ομογενειακή κοινότητα για τη μαχητικότητά του, πέρα από τους πύρινους λόγους περί ενότητας των εκπαιδευτικών είχε όπως αποδείχτηκε αδυναμία και στις οικονομικές... επιστήμες.

Ο διευθυντής, γυμναστής στην ιδιότητα, όπως προέκυψε από έρευνα που διενεργήθηκε έπειτα από εντολή του Υπουργείου Παιδείας, υπεξαίρεσε από τη σχολική επιτροπή περισσότερα από 20.000 ευρώ. Το θέμα, μάλιστα, προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Παιδείας, του κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος έδωσε εντολή στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του υπουργείου να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση, καθώς αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Σημαντικό ρόλο στην καλοστημένη απάτη φέρεται να διαδραμάτισε ο συντονιστής της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γεώργιος Β. (πρόκειται για πρόσωπο το οποίο τοποθετείται από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελέγχει και να συντονίζει τα σχολεία που βρίσκονται στο εν λόγω κρατίδιο, δηλαδή στο Ντίσλεντορφ, στο Ντόρτμουντ, στην Κολωνία, στο Βούπερταλ και στο Μπίλεφελντ), για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του διευθυντή αλλά σιωπούσε.

Η αποκάλυψη της απάτης


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr