Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τουρκαλάδες.......... υπερασπίζονται ένα πάρκο !

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Σωτήρη Τσιλίκα
Ζώντας στην εικονική πραγματικότητα, αυτά δεν μας αφορούν

Αρχίζω να θαυμάζω αυτούς, που αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα, δείχνει να αγωνίζονται. Τελικά όλοι οι λαοί, είναι άξιοι θαυμασμού, όταν αφυπνίζονται και αφήνοντας τον βολικό καναπέ του ωχαδερφισμού, υπερασπίζονται το αυτονόητο.
Εμείς έχουμε να υπερασπιστούμε πάρκα που κινδυνεύουν;

Τι συμβαίνει με το αρχέγονο δάσος στις Σκουριές;
Στην Αθήνα, προ ετών, η 80χρονη γιαγιά έκοψε ένα πεύκο και πέρασε τη νύχτα στο αυτόφορο. Γιατί ήταν παράνομη. Το να κοπούν χιλιάδες αρχαία δένδρα και να καταστραφεί το οικοσύστημα, είναι ... νόμιμο. Αλλά είναι εντελώς ανήθικο και επί πλέον καταστροφικό για τον τόπο και κατ΄ επέκταση για την ανθρωπότητα, όπως το μακρινό δάσος στον Αμμαζώνιο.

Οι Αθηναίοι και όχι μόνον, βρίσκουν πολλές φορές τα αυτοκίνητά τους καλυμένα με σκόνη, ιδίως δε όταν βρέξει και έχει λασποβροχή, είναι γκρίζα από τη λάσπη.
Η σκόνη έρχεται από την .... Αφρική. Πόσο απέχει η Αφρική και πόσο αλήθεια οι Σκουριές από την Αθήνα; Αν το σκεφτούμε, είναι συγκλονιστικό.
Όταν με το καλό, δηλαδή με το κακό, θα παράγεται σκόνη από τις Σκουριές, τότε οι Αθηναίοι και όχι μόνον, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν να κάνουν όχι με μια αθώα ενοχλητική σκόνη, αλλά με σκόνη φορτωμένη με βαρέα μέταλλα.
Μήπως θα ήταν χρήσιμο όσοι μπορούν, να συνδιάσουν διακοπές στη Χαλκιδική, με παράλληλη αγωνιστική ή έστω απλή συμπαράσταση στους κατοίκους ή έστω να κάνουν απλά τουρισμό, και να βιώσουν στ΄ αλήθεια το μεγαλείο της φύσης εκεί, που πάνε να αφανίσουν;
Ας το σκεφτούμε.

Οι Σκουριές είναι με πτήση σκόνης, ... πολύ κοντά.

Πρόταση στους Μακεδόνες: