Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ι.Υ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

     Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι και άνεργες. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η ανεργία δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας λένε ψέματα για τις αιτίες της ανεργίας και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. 


Η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι επιλογή των ανέργων. Δεν είναι η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που τη δημιούργησαν, όπως παπαγαλίζουν οι βολεμένοι και τα παπαγαλάκια του συστήματος που ζουν πλουσιοπάροχα από αυτήν. Δεν είναι η κακή διαχείριση του καπιταλισμού από ανίκανους πολιτικούς όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές του συστήματος.

Η ανεργία είναι παιδί του καπιταλισμού . Έχει να κάνει με την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την οργάνωση της οικονομίας που στόχο έχει το κέρδος και όπου ο άνθρωπος που δεν έχει μέσα παραγωγής δικά του αποτελεί ο ίδιος εμπόρευμα που αγοράζεται όσο - όσο και τίθεται στην εφεδρεία δηλαδή απολύεται όταν σαν εμπόρευμα δεν συμφέρει στον καπιταλιστή. Η ανεργία στον καπιταλισμό δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ποτέ. Αντίθετα αυτοί που ευθύνονται για αυτήν, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους, την αξιοποιούν για να περάσουν πιο εύκολα την βρόμικη πολιτική τους. Έτσι φτιάχνουν προγράμματα για δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας που στην ουσία την ανακυκλώνουν .
Ταυτόχρονα με την βοήθεια των προγραμμάτων μοιράζουν χρήμα στους κεφαλαιοκράτες μέσω του Ο.Α.Ε.Δ και των άλλων μηχανισμών του αστικού κράτους για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργάτες. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν στα ψέματα που τους σερβίρουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις των πλουτοκρατών και τα κόμματα τους. Η εργατική τάξη και γενικότερα η λαϊκή οικογένεια έχουν υποχρέωση να τους γυρίσουν την πλάτη. Να μην γίνουν συνένοχοι για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και οι παρατρεχάμενοι τους. Ο φόβος και οι αυταπάτες που καλλιεργούν σε όλους εμάς τους εργάτες για να μας τρομοκρατήσουν και να μην σηκώσουμε κεφάλι είναι κακός οιωνός για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για την νέα γενιά. Η ιστορία διδάσκει ότι κανένας λαός δεν κέρδισε τίποτα χωρίς τον οργανωμένο αγώνα. Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας, την Επιτροπή Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές. Εδώ βρίσκεται το καινούργιο στην ζωή που θα σαρώσει την βαρβαρότητα . Κάνεις μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτό φοβούνται τα παράσιτα της κοινωνίας οι καπιταλιστές και τα κόμματα τους.
Διεκδικούμε:
  • Έκτακτο βοήθημα 1200 ευρώ για όλους τους Ανέργους.
  • Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας ανέργου.
  •  Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
  • Δωρεάν μεταφορά των ανέργων.
  •  Σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.,
  • Πλήρη -σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις.

Όλοι στην συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνουν οι
Λαϊκές Επιτροπές, η Επιτροπή Ανέργων, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία».
Παρασκευή 28-6-13 και ώρα 7:30μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης
με θέμα «Οικονομική κρίση, ανεργία και οι επιπτώσεις στη λαϊκή οικογένεια».
Ομιλητές:
  • Σταυρούλα Πίτερσεν (κοινωνική ψυχολόγος)
  • Εκπρόσωπος Λαϊκών Επιτροπών