Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ: «Σας εύχομαι ότι κάνατε σε αυτό το λαό και τη χώρα να το βρείτε στα σπίτια σας»

Η larissanet.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το συγκλονιστικό σημείωμα που έγραψε ο Νίκος Τζιανής λίγες ώρες πριν πηδήξει στο κενό. Ένα κείμενο που συγκλονίζει, μια πραγματική γροθιά στο στομάχι, ένα ακριβές αποτύπωμα της ψυχολογίας χιλιάδων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια να συνθλίβεται. 
Στα 41 του χρόνια, αρκετά μικρός για να φύγει αλλά πολύ μεγάλος για να ξαναβρεί δουλειά σε αυτή τη χώρα βρέθηκε σε αδιέξοδο. Το γράφει στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του:

«Δεν αντέχω άλλο τη ντροπή», γράφει. 
«Σας εύχομαι ότι κάνατε σε αυτό το λαό και τη χώρα να το βρείτε στα σπίτια σας»… «Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι που θα σας πνίξει»… «Εύχομαι να είμαι ο τελευταίος που θα πληρώσω με αίμα, αλλά δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή»… «Εύχομαι οι Έλληνες να ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».
Ο Νίκος τελικά πήρε φόρα και πήδηξε από τον τρίτο. Έτσι απλά. Πίσω του άφησε μια σύζυγο που τον αγαπούσε και αλλιώς φανταζόταν τη ζωή όταν περνούσε τα σκαλιά της εκκλησίας. Επίσης άφησε τους γονείς του που με θυσίες τον μεγάλωσαν καθώς και τα αδέρφια του με τα οποία μεγάλωσε.
Όμως το αίμα του στάζει στα χέρια σας, όπως στάζει και των υπολοίπων 4000 που οδηγήσατε στο θάνατο.

eggrafo