Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

    Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης. 

Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος τους απεργία, είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμιά εθνική η διεθνή νομοθεσία. Η συνεχιζόμενη επίταξη, και με αόριστο χρόνο λήξης της, αποδεικνύει πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως διατείνονταν, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά η στέρηση και απαγόρευση του δημοκρατικού δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν και να αγωνίζονται.


Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια από τις απόφασης για επίταξη των ναυτεργατών, των εργαζομένων στους δήμους και στις σταθερές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για την επιστράτευση των απεργών. Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στην δημόσια διοίκηση που δημιούργησαν αυτές η νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν λύνονται με επιστρατεύσεις ούτε με απειλές αλλά με διάλογο και συνεννόηση αν θέλουν οι κυβερνόντες να έχουμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.



Για την Ε.Γ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ν. Πιερίας

Ο πρόεδρος

ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΥΡΙΝΙΔΗΣ