Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συγχαίρει τους τοπικούς οινοποιούς της Πιερίας για τις διακρίσεις των κρασιών τους σε διεθνείς διαγωνισμούς»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Μετά τις βραβεύσεις οίνων Πιερίας στο 13ο διεθνή διαγωνισμό οίνων της Θεσσαλονίκης (τρία χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια), οι επιτυχίες συνεχίζονται
με τις διακρίσεις των καταξιωμένων οινοποιών μας. Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες, σε διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 50 χώρες και 8.200 κρασιά προς αξιολόγηση, οι Αφοί Χρυσοστόμου από το Κίτρος, κατέκτησαν δύο ασημένια μετάλλια για το «Εν Πύδνα»  του 2012 και τη «Μαλαγουζιά» του 2012.

Τα κρασιά με την Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη Πιερία διαγωνίστηκαν με κρυφές ταυτότητες (τυφλά μπουκάλια) και μόνο στο τέλος τους διαγωνισμού αποκαλύφθηκαν οι ονομασίες, ενώ η πλούσια γεύση και τα αρώματα που ανέδυαν εντυπωσίασαν και τους πιο δύσκολους κριτές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου συνεχάρη προσωπικά τον κο Χρυσοστόμου στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 παρουσία της Διευθύντριας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κας Κ. Γεωργίου – Κίτσιου, του Προϊσταμένου του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, κου Γ. Κούκουλη και του επιστημονικού συνεργάτη, κου Δ. Ρουκά.

Οι επιτυχίες των οίνων της Πιερίας συνεχίστηκαν, καθώς το κελάρι του Γεωργίου Αδάμου και Υιού επίσης από το Κίτρος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου «Berliner Wein Trophy 2013» για το ροζέ – ξηρό «ΟΡΕΙΑΣ 2012».

Επίσης με έπαινο βραβεύτηκε στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2013, το κρασί Cabernet Sauvignon 2010 του Κτήματος Κούρτη “Οινόβιον”. 219 γευσιγνώστες έκριναν 14.362 κρασιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, προερχόμενα από 46 χώρες.

Οι διακρίσεις αυτές καταδεικνύουν με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων Πιερικών οίνων, καθιστώντας την Πιερία διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη για τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης κρασιά της.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Αντιπεριφερειάρχης, κα Μαυρίδου προσωπικά, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που από την αρχή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των τοπικών οινοποιών για παραγωγή, αναγνώριση και καταξίωση των παραγόμενων οίνων τους, συγχαίρει του βραβευθέντες και τους εύχεται κάθε επιτυχία.