Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

H ομάδα πολιτών με το όνομα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ» θέλουμε το ποτάμι καθαρό να μπει στον ιστό της πόλης, με μελέτες και σχέδια ανάπλασης, για την δημιουργία χώρων αναψυχής, πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και περιαστικό πάρκο.

Η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εμείς η ομάδα πολιτών με το όνομα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ» θέλουμε το ποτάμι καθαρό να μπει στον ιστό της πόλης, με μελέτες και σχέδια ανάπλασης, για την
δημιουργία χώρων αναψυχής, πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και περιαστικό πάρκο.

Θέλουμε η Κατερίνη να μοιάσει πόλη. Πόλη που θα σέβεται τους κατοίκους της. 

Προτείνουμε νέους άξονες ανάπτυξης της ευλογημένης πόλης, για να υπάρξουν καινούριες θέσεις εργασίας.

γωνιζόμαστε πάντα να γίνει άμεσα δενδροφύτευση της όχθης του ποταμού(με χιλάδες ΔΕΝΤΡΑ).

-Στολίζουμε συμβολικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πέλεκα κάθε χρονιά με νέα σκουπίδια του ποταμού, μέχρι να ξεβρομίσει και να γίνει η ανάπλαση του.

-Καταγγέλλουμε τον Δήμο και την περιφέρεια για έργα χωρίς μελέτες, για την αδιαφορία τους στην μόλυνση της περιοχής, για την εγκατάλειψη των Τσιγγάνων και για τις κάθε είδους αυθαιρεσίες στην περιοχή. Η μόλυνση του ποταμού βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία όπως και η αδράνεια αυτή των αρχών της πόλης μας που εθελοτυφλεί μπροστά στην πραγματικότητα. Η υγεία, δεν παζαρεύεται και παρά την κρίση δε δικαιολογείται τέτοια  ανευθυνότητα!!

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Άνοιξη του2013 για τον Πέλεκα ( Λεύκος Ποταμός) φάνηκε ότι ο δήμος είναι συνεπής στα μεγάλα ΘΑ, ανήγγειλε αξιοθρήνητο κονδύλι του πράσινου Ταμείου, που για τον Πέλεκα να αναλογεί ένα πολύ μικρό κομμάτι και ένα ευχολόγιο στο απώτερο μέλλον για την εκμετάλλευση του αμμοχάλικου του ποταμού ( όλα αυτά χρειάζονται μελέτες ας τις παρουσιάσει τελικά ο δήμαρχος).

Η "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα" (Λεύκου) ποταμού, με μια σειρά από δραστηριότητες επισημαίνει και προβάλλει την αγωνία της για την τύχη του ποταμού.

Στόχος μας είναι η ανάπλαση κατά μήκος της όχθης και η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας από κάθε είδους καταπατήσεις και αυθαιρεσίες.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ» και οι πολίτες δίνουν το παρόν στις 5 Ιούνιου Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και ώρα 19 00 στο ποτάμι δίπλα στην νέα Εκκλησία ( του Νύμφωνα) , να οργανώσουμε το πάρκο της πρωτοβουλίας με αποψίλωση καθαρισμό, πότισμα των δενδρυλλίων που έχουν φυτευτεί και δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ για να πούμε ότι:



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

Ήρθε η ώρα που το ποτάμι πρέπει να μπει στον ιστό της πόλης μας,
αντάξιο του ιστορικού ονόματός του - Λεύκος ποταμός

Η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα

Πουζουκλίδου Σωτηρία :  6972 962 686

Παντελιάδης Νίκος        :  6977 474 295

Λαζαρίδου Μάρθα         :  6980 544 041