Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ TA ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ, ΔΙΕΘΝΩΝ Κ AI ΦΟΡΤΟΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους δικαζόμενους σήμερα συμπολίτες μας του Ν. Πιερίας που διεκδίκησαν το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους
δρόμους της περιοχής.
Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι η μικρή και φτωχή Πιερία καλείται να καλύψει το 60% του κόστους του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Αθήνα, καθώς οι περισσότεροι σταθμοί διοδίων βρίσκονται στον νομό μας. Ο νομός Πιερίας τέμνεται εγκάρσια από πέντε σταθμούς διοδίων, ενώ όλοι οι άλλοι νομοί μόνο από δύο σταθμούς διοδίων που είναι μάλιστα τοποθετημένοι στις παρυφές τους. 

Το υπέρογκο κόστος των διοδίων καλείται να το επιβαρυνθεί όλη η τοπική κοινωνία της Πιερίας δηλαδή οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι επιχειρήσεις τουρισμού και σίτισης που μετά βίας επιβιώνουν οριακά καθημερινά.
Ότι καταναλώνεται μεταφέρεται και τα φορτηγά μας μετακινούνται σήμερα στον Νομό Πιερίας πληρώνοντας ένα ευρώ το χιλιόμετρο ενώ η σύμβαση, που ψήφισαν και οι τοπικοί βουλευτές ακολουθώντας την κομματική πειθαρχία, ορίζει το ποσόν σε 0,04 Ευρώ το χιλιόμετρο. Έπεται συνέχεια, καθώς από τη στιγμή που θα δοθεί η σήραγγα σε κυκλοφορία, θα επιβληθεί τέλος διοδίων ύψους 10 Ευρώ/Ι.Χ οχήματα και 40 Ευρώ φορτηγά οχήματα όπως ήδη συμβαίνει στη Γέφυρα των Πατρών.
Διατηρούμε επιφυλάξεις και αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό προτάσεις χρηματοδότησης των διοδίων από εμάς τους ίδιους τους πολίτες της Πιερίας, με δήθεν στόχο την προσέλευση εγχώριου τουρισμού, καθώς είναι προφανές ότι η σύμβαση εξυπηρετεί μονομερώς τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπενδυτών, και δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον καθώς δεν υφίσταται ανταποδοτικό για την Πιερία όφελος τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στον τομέα των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών.
Και ερωτούμε:
  • Είναι δίκαιο να έχει αυτή την αντιμετώπιση ο νομός Πιερίας;
  • Είναι έντιμο να υποβάλλονται προτάσεις χρηματοδότησης των διοδίων, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;
  • Είναι πολιτικά ορθό να μην έχουμε βήμα να ακουστούμε;
  • Είναι ανθρώπινο να μην παλεύουμε και να μην αντιστεκόμαστε μπροστά στην κοινωνική και οικονομική απομόνωση που επιβάλλουν στον νομό μας;
Η εθνική οδός αποτελεί κομμάτι του εθνικού μας πλούτου και εμείς σαν άμεσοι αποδέκτες, χρήστες και μέλη της κοινωνίας των εξαθλιωμένων Ελλήνων θα αντισταθούμε, και καλούμε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να πάρει θέση στο πρόβλημα ως οφείλει, και όχι να σιωπά τη στιγμή που ολόκληρος ο νομός και η κοινωνία της Πιερίας καταρρέει από το οικονομικό έγκλημα που εξελίσσεται εις βάρος της.

Με εκτίμηση
Τα Δ.Σ. και οι πρόεδροι