Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά του Μανούσου Ντουκάκη προς το Υπ. Οικονομικών (TAXIS)

13 Ιουνίου 2013.
Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡA
Του Μανούσου Ντουκάκη του Ιωάννη, …………………………………………….
ΚΑΤΑ
Παντός υπευθύνου, ενεχομένου ως αυτουργού, συναυτουργού, ηθικού αυτουργού ή συνεργού στις πράξεις που αναφέρονται με την παρούσα και θα προκύψει από την ανάκριση.
—————————
Κύριε Εισαγγελεύ,

Η είσπραξη των εσόδων του Κράτους αποτελεί ανάγκη ύψιστης προτεραιότητας για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών. Το Υπουργείο Οικονομικών δείχνει αμέλεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων του λόγω του ότι η Εξουσία θεωρεί ότι έχει ατιμωρησία. Καθημερινά έχουμε παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την υπηρεσία με συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων.
Η οικονομική στενότητα και η απαισιοδοξία έχουν απλωθεί γύρω μας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ολιγωρία στην πιστή εφαρμογή των ψηφισθέντων φορολογικών νόμων.
Ουδείς από το Υπουργείο έχει απαντήσει στα ερωτήματά μου πότε θα βεβαιωθούν οι φόροι και βεβαίως πότε θα εισπραχθούν έστω κατά προσέγγιση, η συμπεριφορά δε των υπαλλήλων δείχνει ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει να μη βεβαιωθούν οι φόροι από το αν θα εισπραχθούν στις ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος.
Οι υπεύθυνοι εμφανίζονται απομονωμένοι και αποκομμένοι από τη βεβαίωση των φόρων, σαν να μυρίζει μπαρούτι η νόμιμη βεβαίωση των φόρων, ενώ συγχρόνως ετοιμάζονται να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και να επιβάλλουν νέους φόρους (φόρους στα αγροτεμάχια 3,2 δις ευρώ, προκαταβολή φόρου επομένου έτους 90% κλπ) ζημιώνοντας ουσιαστικά τους έντιμους φορολογουμένους, χωρίς φορολογική δικαιοσύνη και χρηστή Διοίκηση.
Όλοι οι πολίτες επιθυμούν το Κράτος να λειτουργεί σωστά και να ελέγχει τα πάντα και κυρίως οι έχοντες και κατέχοντες να πληρώνουν τους φόρους τους άμεσα. Διότι εάν οι φόροι δεν πληρώνονται σε ημερομηνίες που βοηθούν στην πληρωμή θα έχουμε φορολογουμένους σε αδυναμία πληρωμής π.χ. οι φόροι του έτους 2012 να μεταφερθούν στο έτος 2014 και δεν υπάρχει ταμειακή ρευστότητα πληρωμής. Είναι λογικό αν αυτοί οι πολίτες πιεστούν στην πληρωμή των φόρων από φοροοφειλέτες να γίνουν φοροαπατεώνες.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece.wordpress.com