Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Είναι πιθανό να γίνουν εκλογές ακόμη και μέσα στο 2013»

«Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δούμε τη δυναμική της δημοκρατικής...
ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά και το πιο πιθανό είναι να τη δούμε μέσα στο 2013», εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος
Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που προέκυψε με τον τελευταίο ανασχηματισμό μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ «επίλογο του δικομματικού πολιτικού συστήματος», η οποία «ουσιαστικά λειτουργεί και ως δίχτυ προστασίας ενός πολιτικού προσωπικού, που σχετίζεται άμεσα με ζητήματα σκανδάλων -πολιτικών και μη- που έχουν να κάνουν με τις πάλαι ποτέ κραταιές μέρες του δικομματισμού».

Για τη ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «έχει εγκαταλείψει ουσιαστικά τη στρατηγική του μεσαίου χώρου και ανασυγκροτείται στη βάση μιας ακροδεξιάς νέας συμμαχίας».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-Βορίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο καβγάς με αναφορές στους Παπανδρέου έχει ένα ιστορικό φόντο» και πως «οι ιδεολογικές διαφορές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν πλέον μόνο μια ιστορική αξία». «Έχουν κυλήσει πράγματα τα οποία σηματοδοτούν ουσιαστικά μια σύμπτυξη του παλαιού δικομματισμού -και αυτό το δείχνει και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης- σε ένα ενιαίο μέτωπο, στο έδαφος μιας ακραίας αντικοινωνικής πολιτικής, αυτής του μνημονίου», σημειώνει.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, ο Π. Σκουρλέτης τονίζει ότι χρειάζεται να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε, «αλλιώς κινδυνεύει αν δεν ολοκληρώσει το βήμα της πολιτικής της οριοθέτησης απέναντι στην πολιτική του μνημονίου να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα ύπαρξης».