Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Στη μνήμη του αείμνηστου Μιχάλη Λαλούμη διεξάχθηκαν οι ετήσιοι αγώνες στίβου «24α Ολύμπια» στο δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας»

Η όλη διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, το καλοκαίρι του 1913.

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΓΑΣ ΕΝΙΠΕΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ».

ΦΕΤΟΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1ηΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Στη μνήμη του αείμνηστου Μιχάλη Λαλούμη διεξάχθηκαν οι ετήσιοι αγώνες
στίβου «24α Ολύμπια» στο δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας». Η όλη διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, το καλοκαίρι του 1913.

Τα «Ολύμπια», με τη συμμετοχή παμπαίδων – παγκορασίδων α’ και β’, ανήκουν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και φιλοξενούν κάθε χρόνο πάνω από 400 αθλητές. Διοργανώθηκαν δε από τον ΓΑΣ ΕΝΙΠΕΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας και τον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Πρόκειται για αγώνες που αποτελούν αξιολόγηση για τις κατηγορίες παμπαίδων – παγκορασίδων β’ ενώ συμμετέχουν και οι κατηγορίες «μίνι» και «παμπαίδων – παγκορασίδων α’».
Τα «Ολύμπια» διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΓΑΣ ΕΝΙΠΕΑ Λιτοχώρου από το 1985, με μια διακοπή τεσσάρων χρόνων λόγω ανακατασκευής του σταδίου.
Τα δύο τελευταία χρόνια οι αγώνες διεξάγονται στη μνήμη του αείμνηστουΜιχάλη Λαλούμη που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας ενώ υπηρέτησε και τον δήμο Δίου-Ολύμπου από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Στα φετινά «Ολύμπια», μεταξύ των άλλων που παραβρέθηκαν, από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου συμμετείχαν και έκαναν απονομές ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κωτούλης αλλά και η αντιδήμαρχος αθλητισμού Σοφία Ζουρζούρα.