Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Μηλιάς διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για όλους στην μοναδική φύση της Άνω Μηλιάς και των Πιερίων

Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Μηλιάς κοντά στη γιορτή της εκκλησίας του χωριού την Αγία Παρασκευή (26 Ιουλίου) διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για όλους τους κατοίκους, τους παραθεριστές, τους επισκέπτες, αλλά και τους πολλούς φίλους που έχουν την
ευκαιρία να γιορτάσουν το καλοκαίρι στην μοναδική φύση της Άνω Μηλιάς και των Πιερίων

    Στο βουνό των πηγών και των μύθων τα Πιέρια, στην Άνω Μηλιά, ένα από τα στολίδια στο καταπράσινο κέντημα του βουνού των Μουσών, είναι η καλύτερη εποχή για μια γιορτή αφιερωμένη στο καλοκαίρι. Μια γιορτή με τραγούδι, χορό γλέντι και όχι μόνο.




Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Μηλιάς κοντά στη γιορτή της εκκλησίας του χωριού την Αγία Παρασκευή (26 Ιουλίου) διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για όλους τους κατοίκους, τους παραθεριστές, τους επισκέπτες, αλλά και τους πολλούς φίλους που έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν το καλοκαίρι στην μοναδική φύση της Άνω Μηλιάς και των Πιερίων





Παραδοσιακό γλέντι 


Το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στην εκκλησία ο Σύλλογος περιμένει όλους τους φίλους σε ένα πραγματικά παραδοσιακό πιερικό γλέντι με δημοτική και λαϊκή μουσική.



3ος Δρόμος Μουσών

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Εκπολιτιστικός – Εωραϊστικός Σύλλογος Άνω Μηλιάς με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας διοργανώνουν την Κυριακή 28 Ιουλίου με ώρα εκκίνησης 11.00 τον πρωί, τον Αγώνα Δρόμου Βουνού με την ονομασία «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» στην Άνω Μηλιά. Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και σύμφωνα με την προκήρυξη οι δηλώσεις συμμετοχής, για μεν τους άνδρες και τις γυναίκες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 στο email:anomilia@yahoo.gr ή στο fax 23520 22428, για δε τα παιδιά η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και την Κυριακή 10.00 πμ στη Γραμματεία των Αγώνων.

Η προκήρυξη του Αγώνα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
3ου Αγώνα Δρόμου Βουνού στην Άνω Μηλιά Πιερίας
Ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άνω Μηλιάς Πιερίας με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας διοργανώνουν, για τρίτη χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου Βουνού με την ονομασία, « Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» στην Άνω Μηλιά. Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών .

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7/20013 ώρα εκκίνησης 11.00πμ
2. ΤΟΠΟΣ: ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
3. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
- Δρόμος Βουνού 16.000 μέτρων για αθλητές βετεράνους καθώς και ανεξάρτητους αθλούμενους Άνδρες και Γυναίκες.
- Δρόμος Βουνού 1.150 μέτρων για Αγόρια και Κορίτσια 8-12 ετών .

4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η Αφετηρία και ο Τερματισμός, είναι στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, της Άνω Μηλιάς Πιερίας. Η διαδρομή είναι κυκλική. Ο αγώνας έχει περίπου 1500 μέτρα άσφαλτο και το υπόλοιπο είναι δασικός δρόμος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Η αφετηρία είναι στα 950 μέτρα και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 1450 μέτρα. Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού νερού.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 16.000 μ. έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών. Για τον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2001 έως το 2005.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 στο emailanomilia@yahoo.gr ή στο fax 23520 22428 Για τα παιδιά η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι την Κυριακή 10πμ στη Γραμματεία των Αγώνων.

7.ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές-τριες κάθε κατηγορίας ( Ανδρών- Γυναικών και Αγοριών - Κοριτσιών) με μετάλλια και τιμητικούς επαίνους.
Σε όσους τερματίσουν θα δοθούν μετάλλια, αναμνηστικοί έπαινοι, μπλουζάκια και καπέλα.

8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών-τριών.

9. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Όλοι οι αθλητές -τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Τα παιδιά δηλώνονται και θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους .

10. Στους αγώνες θα υπάρχει γιατρός καθώς και ομάδα διάσωσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υποστήριξη του Αγώνα.

11.Τεχνικός Υπεύθυνος του Αγώνα ορίζεται ο κ. Βαρυτιμίδης Χάρης (τηλ.6945758856), ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας –Ημαθίας και στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι , πριν και κατά την ημέρα των αγώνων, για κάθε Τεχνικό θέμα.

12. Γενικά Θέματα
Μετά το πέρας του αγώνα θα προσφερθούν στους αθλητές-τριες τοπικά εδέσματα και χυμοί.
Για τον Εκπολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο της Άνω Μηλιάς Πιερίας
και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας –Ημαθίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Π. Μιντεκίδου-Παρατσικίδου Θεόδωρος Διαμαντόπουλος