Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

9η Η ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ LASER 4,7

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ LASER


Το Σάββατο 13 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο-Ευρωπαΐκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIALSTANDART και 4,7 που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη
Μπάλατον της Ουγγαρίας 6-13 Ιουλίου με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 σκαφών από όλες τις κατηγορίες. Μεταξύ αυτών και η Ζωή Μανιώτη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχε στην κατηγορία Laser 4,7 κάτω των 18 ετών.

Τις τρεις πρώτες μέρες των αγώνων μόνο μια ιστιοδρομία πραγματοποιήθηκε λόγω άπνοιας, αλλά τις επόμενες ημέρες άλλαξε ο καιρός και το τέλος της πέμπτης ημέρας των αγώνων(12/7) βρήκε τη Ζωή Μανιώτη να βρίσκεται μετά από 6 ιστιοδρομίες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με βάσιμες ελπίδες για ένα μετάλλιο. Δυστυχώς την έκτη και τελευταία ημέρα των αγώνων η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε και μια ατυχία στην τελευταία ιστιοδρομία της στέρησε ένα μετάλλιο και την έφερε τελικά στην ένατη θέση μεταξύ 130 σκαφών της κατηγορίας της. 
Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Λύρας Αθανάσιοςδήλωσε « Η Ζωή Μανιώτη είναι μια ιστιοπλόος με πολύ καλές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αυστρία και πριν δυο μήνες πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας εδώ στην Κατερίνη. Το πλασάρισμά της στην πρώτη δεκάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αποδεικνύει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδό της και δικαιώνει την απόφαση της Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης να καλύψει τα έξοδα αποστολής και συμμετοχής της αθλήτριας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Της ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια»