Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η νέα Πλατεία Ελευθερίας

Δημόσια υπαίθρια οθόνη, ηλιακό ρολόι, πράσινο και ανάδειξη του βυζαντινού τείχους μεταξύ των στοιχείων της μελέτης. Παράθυρο για πεζοδρομήσεις και πάρκινγκ – Πότε παίρνουν μπρος οι μηχανές
της Κάτιας Γερακαρίτου
Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 σχεδιάζεται να ανάψουν οι μηχανές για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, στην οποία οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να δουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.
Στόχος της αντιδημαρχίας Αστικού Περιβάλλοντος είναι να μη χαθεί καθόλου χρόνος και να προχωρήσει η ανάπλαση το ταχύτερο δυνατό. Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι το όλο εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 7- 8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία θα αναζητηθούν από κοινοτικά προγράμματα. Για την ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας ο δήμος προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όπου η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, καθώς υποβλήθηκαν 131 προτάσεις.
Το πρώτο βραβείο, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής απέσπασε η μελέτη των αρχιτεκτόνων μηχανικών Θεμιστοκλή Χατζηγιαννόπουλου και Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη. Σύμβουλοι της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν οι Εδουάρδο Κάστρο, Παναγιώτης Τζώνος και Ιωάννης Μέγας, ενώ συνεργάστηκαν ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Μακρής, η γεωπόνος Παναγιώτα Κούλαλη και στις ψηφιακές απεικονίσεις ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Πετρόπουλος. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, αφού εξευρεθούν τα χρήματα, η τελική μελέτη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και το έργο να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2014.
Πώς θα διαμορφωθεί η πλατεία Ελευθερίας

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

tsantiri.gr