Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΗ.ΚΙ.Ο. – Κόλλιας: “Να δοθεί άμεσα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις”

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... bankwars.gr
Με αφορμή τα προβλήματα, που καταγράφονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) και αντιπρόεδρος του
Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα όχι μόνο στους φορολογούμενους, αλλά και στους λογιστές και στα φοροτεχνικά γραφεία.
Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συνεχή προβλήματα στη λειτουργία του TAXISNET, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους φοροτέχνες, οι οποίοι αδυνατούν να είναι συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους.
Ακόμα χειρότερα, όταν οι ημερομηνίες υποβολής ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του Α.Φ.Μ. είναι πλέον δεσμευτικές και όχι ενδεικτικές.
Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή το ζητούμενο είναι κυρίως η είσπραξη εσόδων, επιβάλλεται η ικανοποίηση του αιτήματος των φοροτεχνικών για νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής.
Σε αντίθετη περίπτωση, η – πραγματική – αδυναμία των λογιστικών γραφείων να προλάβουν τις προθεσμίες μόνο κακό θα προκαλέσει :
Στα δημόσια έσοδα, και – κατά συνέπεια -
στους φορολογούμενους, που θα κληθούν με νέα μέτρα να πληρώσουν τη διεύρυνση της μαύρης τρύπας.
Είναι απλό, λοιπόν :
Να δοθεί άμεσα παράταση στις δηλώσεις των φυσικών προσώπων !”