Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Σήμερα εσείς …… αύριο εμείς…..

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης εν όψει κατάθεσης του νέου Πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση και της επικείμενης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και δομών του Υπουργείου Παιδείας, απευθύνει το εξής μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας:

            Μέσα στην όλη αυτή κατάσταση και την ύφεση που βιώνουμε όλοι μας, το μόνο που μας έχει ακόμη κρατήσει ως τώρα είναι ότι είμαστε ακόμη άνθρωποι με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει.
Εξάλλου ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας συνεχώς ζητούσαμε τη στήριξή τους στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις τονίζοντας ιδιαίτερα την ανταποδοτικότητα που αυτό θα έχει για την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί μόνο αν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο θα μπορέσουμε να βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης.
Δυστυχώς σήμερα, καλούμαστε όλοι μαζί αυτό να το κάνουμε πράξη.
Στηρίζουμε τις κοινωνικές ομάδες και τους συνανθρώπους μας που αυτή τη δεδομένη στιγμή βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας όπως χιλιάδες άλλοι. Ούτε είναι θεμιτό αυτή τη δύσκολη στιγμή για ορισμένους να κρίνουμε τη δουλειά τους και το εάν ή πόσο δουλεύουν και να τους κατηγορούμε εντάσσοντάς τους σε ένα γενικό σύνολο. Κάνοντας δηλαδή αυτό το οποίο κατηγορούμε την Κυβέρνηση ότι κάνει. Τη γενική κατηγοριοποίηση των ανθρώπων.
Ειδικότερα, το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας όλων των πόλεων και ιδιαίτερα της πόλης μας έχει να επιδείξει ένα αξιοσημείωτο παραγωγικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλεως αλλά και στην πάταξη του παραεμπορίου στην παραλιακή ζώνη. Ευελπιστούμε για το καλό όλων μας, αν όχι να διατηρηθούν ως έχει στις δομές των Δήμων, να ενταχθούν σε πληρότητα ως τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και να συνεχίσουν τις δράσεις τους  στον εντοπισμό και περιορισμό του πλανόδιου και στάσιμου παράνομου υπαίθριου εμπορίου και στην καλύτερη αστυνόμευση της πόλης μας.
Δηλώνουμε επίσης ότι ανεξάρτητα από τις όποιες μεταρρυθμίσεις επιθυμεί να υλοποιήσει η Κυβέρνηση, η δημόσια παιδεία είναι ένα αγαθό που οφείλουμε να διατηρήσουμε και όχι να διαλύσουμε, για να μπορούν όλα τα παιδιά να διαθέτουν τη βασική εκπαίδευση, από όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Σήμερα, σημασία έχει να αφήσουμε πίσω μας παλιές νοοτροπίες και να συνειδητοποιήσουμε ότι αν κάποιος συμπολίτης μας αυτή τη στιγμή βιώνει την ανεργία, πολύ σύντομα μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση του. Όπου και να εργαζόμαστε, είτε είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι είτε ελεύθεροι επαγγελματίες. Το αδιέξοδο της ανεργίας είναι ο χειρότερος εφιάλτης όλων μας.

Γι’ αυτό, σαν Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν ο ένας τον άλλο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση και να επιβιώσουμε απ’ αυτή