Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Κρύβονται στη σιωπή Χιονίδης και Μηλιώτης;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Μάντζιο
του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
Δεν διαβάσαμε κάποια ανακοίνωση από τους εκπροσώπους της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στο δήμο μας τον Δήμο Κατερίνης, τους κ. Χιονίδη και
Μηλιώτη, όσον αφορά την βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά των εργαζομένων σε αυτήν αλλά και κατά των συμφερόντων των δημοτών.
Μπορεί να υπάρχουν απεργίες, καταλήψεις, γενική κατακραυγή, αγώνες και αγωνίες όμως αυτοί τηρούν σιγή ασυρμάτου.Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια συμπαράσταση λες και προσβλέπουν σε καμιά καθεστωτική καρέκλα όπως του Παπουτσή.
 Από την άλλη δεν τολμούν να συγκαλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ζητήθηκε γιατί θα αποδειχθεί η ένδεια των επιχειρημάτων τους ή το ανέξοδο ευχολόγιό τους. Η επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συνεχής οι απολύσεις προδιαγεγραμμένες κι όμως σιωπή.

Από την άλλη ηχούν φανφαρόνικα οι παραιτήσεις και οι απειλές παραιτήσεων στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας από τους ομογάλακτους τους. Δεν γίνεται να είσαι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να βλέπεις την καταστροφή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρόνια τώρα και απλά να μιλάς για παραίτηση χωρίς να βγάλεις τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, χωρίς να στραφείς κατά των μνημονίων και κατά των κομμάτων που συγκυβερνούν. Δεν μπορείς πλέον να δηλώνεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και να διαμαρτύρεσαι δήθεν για την πολιτική της κυβέρνησης και να κουνάς την απειλή της παραίτησης.

Παράλληλα είναι πιθανό το ενδεχόμενο ή απλά να γίνεται η παραίτηση υπό τύπο απειλής, την είδαμε και στο Αιγίνιο με τον Πολύζο και τον Λαγδάρη, είτε να αποτελεί μια ηρωική έξοδο ώστε να έχουν μούτρα να κατέβουν ξανά στις εκλογές, με τα ίδια σχήματα ως δήθεν ανεξάρτητοι όπως ακριβώς τους θέλει και η Ν.Δ. σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του νέου γραμματέα τους.

Τους πληροφορούμε όμως ότι τόσο οι εργαζόμενοι στους Δήμους όσο και οι Δημότες αντιλήφθηκαν τα παιχνίδι και δεν είναι εύκολη λεία στα χέρια τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται κομματικά υποχείρια, δεν χρειάζεται γυρολόγους, δεν χρειάζεται σημαίες ευκαιρίας ούτε προσωπικές φιλοδοξίες.

Χρειάζεται ανθρώπους που πιστεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη συμμετοχή των πολιτών, στη διαφάνεια, τη δημοκρατία και την αξιοκρατία, στην πάλη για την διεκδίκηση των πόρων της Τ.Α. και της ανεξαρτησίας της.
Και αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν και πρέπει να υπηρετήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Κατερίνης.