Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αιγινιακός: Υπέρβαση με τον Σέρβο Π. Σίκιμιτς?

Το… κερασάκι στην τούρτα των μεταγραφών για την ομάδα της Πιερίας έρχεται από την αγορά της Σερβίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της mikriliga.com, ο χρηματοδότης των κυανόλευκων, Γιάννης Νιώπας, έκανε
νέα υπέρβαση και έδωσε τα χέρια για το μεγάλο «μπαμ» με τον Πρέντραγκ Σίκιμιτς.

Πρόκειται για 31χρονο σέντερ φορ, που γεμίζει την αντίπαλη περιοχή με τα 189 εκατοστά του. Ο Σίκιμιτς έπαιξε στο παρελθόν στη βελγική Λιρς (18 παρουσίες και 3 γκολ το 2001- 2002), στην Τιμόκ (8 συμμετοχές, τρία γκολ το 2002), για μια τριετία στη «μεγάλη» Ραντ Βελιγραδίου της πατρίδας του (2003-2006), με 39 γκολ σε συνολικά 107 εμφανίσεις, ενώ το 2006-2007 έπαιξε στην Βοϊβοντίνα, με 4 γκολ σε 20 παρουσίες. Το 2007 ο υψηλόσωμος Σέρβος έριξε… άγκυρα στην Α΄ Εθνική της Ρωσίας, που αναπτυσσόταν ποδοσφαιρικά και έφερνε μεγάλα ονόματα, παίζοντας στην Άμκαρ Περμ, με 6 γκολ σε 52 εμφανίσεις ως το 2009. Στη συνέχεια ο Πρέντραγκ Σίκιμιτς έπαιξε ξανά στη Ρωσία, με την Ουράλ Σβερντλόσκ Ομπλάστ, με 68 συνολικά συμμετοχές και 10 γκολ στην πρώτη κατηγορία. Ώσπου, πέρυσι ο έμπειρος κυνηγός γύρισε στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, στη σέρβικη Σμεντέρεβο, με 5 γκολ σε 14 ματς στην Α΄ Εθνική.

Όσο για το χρονικό των επαφών, ο Γιάννης Νιώπας ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον παίκτη για περίπου… πέντε ώρες (!) και μαραθώνιες διαβουλεύσεις. Η μεταγραφή θα ανακοινωθεί ενδεχομένως και μέσα στη Δευτέρα και επίσημα, με τον γνωστό ατζέντη, Μιχάλη Πέτκα, με διασυνδέσεις στην αγορά των Βαλκανίων, να συμβάλει στην υλοποίηση της επιθυμίας του Νιώπα για ένα μεγάλο «μπαμ».

Με αυτή την υπέρβαση, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα δεν αναζητά άλλον επιθετικό (υπάρχουν και οι Μπαλντοβαλίεφ, Πλατάκης, Σαχινίδης και Έξαρχος) και πλέον το βάρος πέφτει σε δεξί μπακ και έναν τρίτο τερματοφύλακα. Μετά το «κόλπο» με τον Πρέντραγκ Σίκιμιτς, που προτιμήθηκε ανάμεσα σε μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων επιθετικών (όπως οι Μαραγκουδάκης, Καραμαλίκης, ο Βραζιλιάνος Φάμπιο Λουίς και ο Σάνον Γουέλκαμ από την Ονδούρα), οι Μακεδόνες θεωρούν ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή, με ένα «κανόνι» που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε επίπεδο Football League.

Θ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ


http://www.mikriliga.com/