Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Χορήγηση αδειών οδήγησης γεωργικών ελκυστήρων και πτυχίων χειριστών γεωργικών μηχανημάτων από την Π.Ε. Πιερίας σε νέους αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Δίου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
  Δ. Τσιμήτρης: Ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματα των αγροτών μας
Δ.Ρουκάς: Πάνω απ΄ όλα η ασφαλής χρήση των γεωργικών μηχανημάτων
Άδειες οδήγησης γεωργικών ελκυστήρων και πτυχία χειριστών γεωργικών μηχανημάτων,  
χορήγησε η Π.Ε.Πιερίας,  σε  νέους αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Δίου, την  Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013,  στο  δημοτικό κατάστημα στην  Τοπική   Κοινότητα  Κονταριώτισσας.
Τις  άδειες και τα πτυχία  παρέλαβαν νέοι αγρότες της περιοχής,  οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχόντες μετά  από  γραπτή  και πρακτική  εξέταση,  που διεξήχθη από το Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν   ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Τσιμήτρης , η Αντιδήμαρχος   Δίου Ολύμπου,  κ. Μαρία Τσημήτρη,  o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κονταριώτισσας,  κ. Κώστας Χότζας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  κ. Γιώργος Κούκουλης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Ρουκάς.

Με τη χορήγηση της άδειας οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ) οι οδηγοί τρακτέρ διαθέτουν πλέον  τις απαραίτητες γνώσεις χειρισμού των αγροτικών μηχανημάτων,   ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα,  μιας  και το τρακτέρ αποτελεί το  πιο διαδεδομένο γεωργικό μηχάνημα  στον αγροτικό κόσμο.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Τσιμήτρης,  στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενασχόλησης  με τη  γεωργία,  τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι νέοι αγρότες αποτελούν το μέλλον του αγροτικού  κόσμου   και εξέφρασε τις προσπάθειες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας και τις δικές του για τη στήριξη των αγροτών και  την τόνωση της αγροτικής οικονομίας μέσω της προώθησης των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Άλλωστε, αναφέρθηκε και  στο θέμα των εξετάσεων, τονίζοντας ότι η Π.Ε. Πιερίας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των αγροτών,  προκειμένου  να διεξαχθούν  οι εξετάσεις στην Κονταριώτισσα,  διευκολύνοντάς τους ειδικά σε αυτή την περίοδο,  που οι γεωργικές εργασίες βρίσκονται  σε πλήρη εξέλιξη.
Η Αντιδήμαρχος   Δίου Ολύμπου,  κ. Μαρία Τσημήτρη,  ευχαρίστησε την Π.Ε. Πιερίας για την διεξαγωγή των εξετάσεων στην Κονταριώτισσα  και επεσήμανε τον αγροτικό χαρακτήρα που έχει η Δημοτική Ενότητα Δίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου καθώς και  τη μεγάλη συμβολή που έχει η αγροτική δραστηριότητα στην οικονομία της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Κονταριώτισσας,  κ. Κώστας   Χότζας, αναφέρθηκε στη  σημασία κατοχής άδειας οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα , ώστε να είναι νόμιμοι όσοι οδηγούν και να μην χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.
Από την πλευρά του, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Ρουκάς,  αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας  στη  χρήση  των γεωργικών μηχανημάτων υπογραμμίζοντας ότι « η άγνοια στη  χρήση τους έχει να επιδείξει ένα μεγάλο αριθμό θανατηφόρων ή μη ατυχημάτων σε βάρος των χειριστών τους ή τρίτων. Τα περισσότερα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν,   αν οι αγρότες δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα εγχειρίδια και στις οδηγίες χρήσης του γεωργικού μηχανολογικού εξοπλισμού».