Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  Κοινωφελή Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού
Μια ιδιαίτερη βραδιά απόλαυσαν οι 2000 χιλιάδες και πλέον θεατές που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Κολινδρού την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Βόρειας
Πιερίας που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.  Αντιπροσωπείες με 400 άτομα από 7 χώρες της Ευρώπης  και τη  γειτονική Τουρκία χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς και κεφιού με τις όμορφες ενδυμασίες τους, τη μουσική και τους  χορούς από τις πατρίδες τους. Χορευτές όλων των ηλικιών παρουσίασαν ένα  μοναδικό θέαμα  και για 3 περίπου ώρες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μεγάλη παρέλαση στην κεντρική οδό Κ. Καραμανλή, την οποία οδηγούσε η φιλαρμονική του Κολινδρού και ακολουθούσαν όλες οι αντιπροσωπείες με τις σημαίες και τα λάβαρα των χωρών τους. Αυτό το πολύχρωμο χοροστάσι κατέληξε στην κεντρική πλατεία και μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την παρουσίαση όλων των αποστολών, η κάθε αποστολή παρουσίασε το πρόγραμμά της.
  Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού κ. Δημήτριος Χλεμές, ο οποίος  αφού ευχαρίστησε όλες τις αντιπροσωπείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα,  αναφέρθηκε στη σημασία των πολιτιστικών ανταλλαγών  που προάγουν τη συναδέλφωση και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και ευχήθηκε  το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια.
 Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Μακρύγιαλο, όπου 12 αντιπροσωπείες από 8 χώρες θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.