Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αιχμηρή ανακοίνωση του συλλόγου Παλαιμάχων Επιλέκτων Πιερίας

                                                         Προς  

                                    1.    Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Πύδνας-Κολινδρού 
                                    2.    Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο
                                    3.    Φίλαθλο κοινό

    Με αφορμή το γεγονός ότι τις  τελευταίες ημέρες παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου στις πλάτες μας για τη χρήση ή μη  του γηπέδου της Μεθώνης από την ομάδα του Αιγινιακού και με αφορμή τις πράξεις και δηλώσεις του Δ.Σ  του
Αιγινιακού των μεγαλομετόχων, μεγαλοεπενδυτών του ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τους και κάποιων βαριά εξαρτημένων και εθισμένων στην πολιτική,  ο σύλλογος μας προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια του οφείλει να καταθέσει  τα παρακάτω προς γνώση και συμμόρφωση:


Η ομάδα των Επιλέκτων Παλαιμάχων Πιερίας ξεκίνησε την λειτουργία της ανεπίσημα ως μια παρέα το καλοκαίρι του 2011.
Αρχικά ωσάν  περιφερόμενος τσιγγάνος αγωνιζόμασταν  ως γηπεδούχος σε όποιο γήπεδο είχε την καλή προαίρεση να μας διαθέσει κάποιος σύλλογος.
Στην πορεία όμως,  επειδή η μάζωξη αυτή των  παλαιμάχων ποδοσφαιριστών  άρχισε να συσπειρώνει γύρω της πολλούς, κρίθηκε  αναγκαίο να βρεθεί ένα γήπεδο ως μόνιμη έδρα αφού  μετά και από την ίδρυση και επίσημα του συλλόγου Παλαιμάχων Επιλέκτων Πιερίας  βάση καταστατικού και μέσα από  τις νόμιμες και προβλεπόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ,  η παρέα μας αυτή πλέον απέκτησε επίσημα οντότητα ως σύλλογος.
Αναζητήσαμε λοιπόν γήπεδα για να στεγάσουν το σύλλογο μας, και κυρίως γήπεδα ανενεργά προκειμένου να μην ενοχλούμε και να μην μας ενοχλούν.
Τελικά αυτό που θεωρήσαμε ότι θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες μας ως γεωγραφική θέση κυρίως  ήταν το γήπεδο της Μεθώνης.
Ως γήπεδο  βέβαια, η αλήθεια είναι ότι βρισκόταν σε πολύ  κακή κατάσταση εγκαταλειμμένο από χρόνια, με τα χόρτα να θυμίζουν ζούγκλα και ο περιβάλλον χώρος να είναι σε μαύρα χάλια.
Παρόλα αυτά με πολύ προσωπική δουλειά, πολλά προσωπικά έξοδα και τεχνικές παρεμβάσεις όπως βαψίματα, καθαρίσματα, αλλαγή κατεστραμμένου φωτισμού, φτιάξιμο καρουλιού ποτίσματος, αγορά λάστιχων και μπέκ για το πότισμα, πατήματα, κουρέματα  και άλλα τέτοια πολλά,  καταφέραμε μέσα σχεδόν σε δύο χρόνια να κάνουμε το παρατημένο αυτό γήπεδο,  στολίδι και να φιλοξενήσουμε κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια από όλους,  πάνω από 30 ομάδες παλαιμάχων άλλων νομών.
Ταυτόχρονα  ως σύλλογος, βοηθήσαμε στα πλαίσια της  διοργάνωσης  των αγώνων και τη φιλοξενία ομάδων και πάρα πολλούς επαγγελματίες της περιοχής με τη διοργάνωση συνεστιάσεων και εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα σε κέντρα,ταβέρνες, καφέ αλλά και πολλές αγορές από  κρεοπωλεία, κάβες  αρτοποιεία και αλλού.
Δε λησμονήσαμε ασφαλώς και στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα του συλλόγου μας   να συμπεριλάβουμε στις δράσεις  μας υλική και οικονομική βοήθεια προς άλλους φορείς, όπως ο σύλλογος  Βενιαμίν, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πιερίας  και όπου άλλου χρειάστηκε.
Γίναμε επάξιοι πρεσβευτές του Πιερικού αθλητισμού σε αμέτρητους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας και αναδείξαμε με το ήθος, την οργάνωση αλλά και τη σοβαρότητα μας, τη διαχρονική αξία και ανεξίτηλη ομορφιά του Πιερικού ποδοσφαίρου.
Δε λησμονούμε επ’  ουδενί βέβαια να αναφέρουμε ότι αρωγός και συμπαραστάτης μας σε όλη αυτή την όμορφη διαδρομή ήταν και ο κ. Πολύζος που πίστεψε σε αυτό που κάνουμε και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου στήριξε αυτή μας την προσπάθεια υλικά κα τεχνικά.
Σήμερα λοιπόν με ελαφρά την καρδία άνθρωποι του Δήμου σε συνεννόηση με το Δ.Σ του Αιγινιακού φέρονται να αγνοούν  το ποιος αναμόρφωσε και έδωσε ζωή στο γήπεδο της Μεθώνης και ποιος μάτωσε οικονομικά για να το συμμαζέψει και αφού θυμήθηκαν νόμους, κανόνες και παραχωρητήρια από τη θέση της καρέκλας, λαικίστικα προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις και υπόσχονται και τάζουν διάφορα.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να κάνουμε προσωπική σύσταση τον κ. Λαγδάρη να προσέχει τι και πού το λέει γιατί από λαϊκίστικες πολιτικολογίες  έχουμε χορτάσει και έχουμε αηδιάσει.
Και αν κόπτεται τόσο πολύ  για το που θα προπονείται ο Αιγινιακός η λύση είναι απλή  και εύκολη. Μπορεί να τους διαθέσει το γήπεδο του Κίτρους!!!
Εμείς κύριοι  ποτέ δεν οικειοποιηθήκαμε το γήπεδο της Μεθώνης και ούτε αρνηθήκαμε σε τρίτους της χρήση του.
Άλλωστε το γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι εμείς δεν έχουμε καμία νόμιμη δικαιοδοσία να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις  παρά μόνο το Δημοτικό συμβούλιο Πύδνας -Κολινδρού.
Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε ότι θα γίνουμε μπαλάκι σε προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια και  στόχος συκοφαντιών και ανυπόστατων ψευδών σχολίων όταν μάλιστα ο σημερινός χρηματοδότης του Αιγινιακού Νιώπας Γιάννης για τον οποίο μέχρι πρότινος τρέφαμε μεγάλη εκτίμηση μας διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να μας ενοχλήσει σε ότι αφορά την χρήση του γηπέδου της Μεθώνης από τον Αιγινιακό.
Έκανε λοιπόν κωλοτούμπα  και μας είπε ψέματα.
Κε Δήμαρχε, με τη σημερινή μας επιστολή καταθέτουμε δημόσια και προς μεγάλη λύπη και πικρία μας τη σύσσωμη  απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου των Παλαιμάχων Επιλέκτων Πιερίας να εγκαταλείψουμε ως εκδιωγμένοι το γήπεδο της Μεθώνης όχι βέβαια από εσάς αλλά από εκείνους που νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας σύγχρονους εφιάλτες που ανοίγουν κερκόπορτες πίσω από την πλάτη ανιδιοτελών ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν,  κερδίσανε  τη μάχη.
Εμείς στέγη θα βρούμε πολύ σύντομα κάπου αλλού.
Για αυτό να είστε πολύ σίγουροι διότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, αφού παράγουμε κοινωνικό έργο ενώ οι δράσεις μας και η παρέα μας πολύ όμορφη.
Το θέμα όμως κύριοι του Αιγινιακού, επενδυτές  και λοιποί πολιτικάντες της καρέκλας είναι ποιος τελικά θα κερδίσει τον πόλεμο και θα έχει τις λιγότερες απώλειες.
Εμείς την απάντηση την ξέρουμε.
Εσείς θα τη λάβετε πολύ σύντομα γιατί τον οργανωτικό, τον μεθοδικό, τον ειλικρινή  πολλοί τον σεβάστηκαν τον αναγνώρισαν και τον στήριξαν.
Τον ευκαιριακό που κάνει κωλοτούμπες όμως κανείς.
   
                                          Για το ΔΣ

Ο Γεν Γραμματέας                                        Ο Πρόεδρος
Πεϊδης Γεώργιος      
                                                        Τόλιος Γεώργιος