Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κακλαμάνης: Κύριε Καμίνη είστε δήμαρχος ή… τραπεζίτης;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Τιτλοποίηση και παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους, πρότεινε – σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη – ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με
τους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Όπως αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διαλέξτε κ. Καμίνη… δήμαρχος ή τραπεζίτης», κατά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο των Οικονομικών, ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί για τους δήμους η δυνατότητα να τιτλοποιούν και να παραχωρούν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες τις οφειλές τρίτων (π.χ. καταστηματαρχών), όπως κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και άλλα δάνεια.
Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει την ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων «απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα».
Και καταλήγει λέγοντας ότι η «αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της ΚΕΔΕ και άλλων δημάρχων».