Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ευρώ η Δραχμή???

Θέλω να αναφερθώ σε κάποιους οικονομολόγους αλλά και κάποιους αφελείς  παρασυρμένους συμπολίτες μου οι οποίοι απογοητευμένοι από την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι οικογένειες
τους βλέποντας το κόστος ζωής να καλπάζει νοσταλγούν και προτείνουν να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα στην γνωστη σε όλους μας δραχμή...



Προσωπικά πιστεύω ότι η επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα είναι μια απόφαση ολέθρια  και καταστροφική για τους παρακάτω λόγους:

1)H Δραχμούλα δεν θαρθει με ισοτιμία 340 αλλά 1000 με το ? που σημαίνει πολλαπλασιασμό του  δημοσιου  χρέους ίσως και των τόκων

2)Δυστυχώς οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών δεν δημιούργησαν παραγωγική μηχανή στην χωρα μας έτσι ώστε να μην παράγουμε ούτε οδοντογλυφίδες αλλα το 95% των προϊόντων που βλέπετε στα supermarket τα εισάγουμε από άλλες χώρες

Φανταστείτε λοιπόν αν γυρίσουμε στην δραχμή τι θα συμβεί ένα αυτοκίνητο που τώρα κάνει 10000 ευρώ θα κάνει 30000 ευρώ γεγονός που θα μειώσει αισθητά την αγοραστική δύναμη του Έλληνα και εμμέσως θα ισοδυναμεί με περικοπή μισθών και συντάξεων αφού το κόστος ζωής θα γίνει δυσβασταχτο κυρίως για τους φτωχούς ανθρωπους του λαου μας

3) Επί κυβερνήσεων ανδρέα παπανδρέου είχαν γίνει 4 υποτιμήσεις της δραχμής.Όσοι νοσταλγούν την δραχμή νοσταλγούν την περίοδο που η Ελλάδα ζούσε με δανεικά ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΧΙ Η ΔΡΑΧΜΗ.

 4)Φανταστείτε μετά την σχέση δραχμής και δολαρίου θα έχουμε ένα νόμισμα υποτιμημένο και ξεφτιλισμένο και μέχρι να ορθώσουμε παραγωγή θα πέσει τρελη φτώχεια.

 Η τουρκια είχε μπει στο ΔΝΤ πριν κάποια χρονια και βγήκε από το μνημόνιο σε 10 χρονια αλλα ο τούρκος δέχτηκε να παίρνει μισθό 200 ευρώ το μηνα ΔΕΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 200 ΕΥΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΕΓΩ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ!!

5)Η ελλάδα κατάφερε έστω με πλαστούς ισολογισμούς να μπει σε μια οικογένεια σε ένα club ισχυρών από εκεί και πέρα έπρεπε να φτιάξουμε κράτος να φτιάξουμε εργοστάσια υποδομές και να μην παράγουμε ελλείμματα

Tι σχέση αυτό με το αν έχουμε ευρώ η δραχμή καμια απολύτως με την νοοτροπία του λαου μας την ελεεινή έχει σχέση που ήθελε δημόσιο και δεν ήθελε να φτιάξουμε παραγωγική μηχανή

Aκόμα και οι πλούσιοι της Ελλάδας δεν έφτιαχναν εργοστάσια να δουλέψει ο κόσμος επένδυσαν στο εύκολο και γρήγορο κέρδος στον τζόγο σε τυχερά παίγνια θέλουν να φτιάξουν καζίνο όχι μια κλωστοϋφαντουργία να απασχοληθεί κόσμος

6) Με το ευρώ διευκολύνθηκαν οι συναλλαγές θυμάστε τα cambio στα πλοία τι χασούρα είχαμε όταν αλλάζαμε δραχμές σε μάρκα και δολάρια αυτό σχεδόν εξαλείφθηκε με το ευρώ

7)Δεν συμφέρει την Ελλάδα να βγει ούτε από το ευρώ ούτε από την ευρώπη ούτε από την ευρωζώνη έχουμε ανοικτά μέτωπα στα εθνικά μας θέματα και περιστοιχιζόμαστε από εχθρούς.

Άμα εξαθλιωθούμε τότε θα είμαστε εύκολος στόχος για να μας κάνουν πόλεμο να μας καταλάβουνε.

Αν πάμε στην δραχμή με τι λεφτά θα εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις???? με τι λεφτά θα πάρουμε ανταλλακτικά?????Ποσο θα κοστίζει ένα eurofighter στον έλληνα φορολογούμενο και τι πλήγμα θα υποστούν οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική υγεία παιδεία από τα ογκώδη εξοπλιστικά έξοδα της χώρας μας

Επισης με το ευρω οταν η χωρα μας προμηθευεται βενζινη και πετρελαιο της δινεται πιστωση 2 ετων για να πληρωσει αν περασουμε στην δραχμη θα πρεπει να τα πληρωσουμε ΝΤΟΥΚΟΥ ΟΛΑ

8)Η μονη ένσταση μου είναι ότι δεν έγινε ακριβής μετάφραση της αξιας των ειδών από δραχμή σε ευρώ αλλα έγινε μια στρογγυλοποίησης προς τα πάνω σε είδη που δεν είναι λογικό να αυξηθούν τόσο πολύ σε λίγο χρονικό διάστημα έτσι ενώ ο ελληνικός καφές έκανε 100 δρχ πήγε στα 1.5 ευρώ δηλαδή 450 δρχ αντί 0,5 ευρώ τριπλασιάστηκε διάδη η αξια του καφέ σε 1 χρόνο τόσο πολύ ακρίβυνε η ζάχαρη και ο καφές όχι βεβαια.Όμως όλα αυτά μπορούν να παταχθούν όταν έχεις "ελεκτικους" μηχανισμούς κατά της αισχροκερδειας μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στο ευρώ.

Όταν η τουρκια αγωνίζεται για να μπει στην ευρώπη και στην ζώνη του ευρώ φανταστείτε η Ελλάδα να φύγει η να αποβληθεί

 Αν οι ευρωπαίοι εταίροι συζητούν τι θα γίνει με την Ελλάδα αυτό οφείλεται στο ότι η χωρα μας ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ και η είσοδος της Ελλάδας στο Ευρώ ήταν 2 κατακτήσεις του αιώνα μας και αν τις χάσουμε θα είμαστε αξιολύπητοι

Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε και πολιτικούς άξιους ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΡΕΣ

ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΙΔΑΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΩΝ ΒΕΛΓΩΝ???

Η κρίση όμως στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι τοσα χρόνια τώρα λαμβάνονται χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που διοχετεύονται σε αδειανές μεριές ή λεηλατούνται από τους επιτήδειους, η οικονομία μας έμεινε απροσάρμοστη, οι ανισότητες μεγάλωσαν, πολλοί κλάδοι αβοήθητοι κατέρρευσαν, ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε απελπιστικά, ενώ οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι ξεπερνούν ήδη τα όρια της εξαθλίωσης.

Άρα ο λαός στο πρόσωπο της ΟΝΕ κατηγορεί την ανόητη πολιτική των κυβερνήσεων, ενώ οι κυβερνήσεις έχοντας να κάνουν με ένα λαό απληροφόρητο, τα δικά τους λάθη και στα εγκλήματα που έκαναν, αναζητώντας άλλοθι, τα χρεώνουν στην ΟΝΕ.

 Πολύ λοιπόν εξυπηρετική είναι η ΟΝΕ για το ΠΑΣΟΚ και για τη Νέα Δημοκρατία, μια και βρίσκουν άλλοθι για την ανέντιμη πολιτική που άσκησαν και ασκούν.

Υπάρχουν και κόμματα όπως ΚΚΕ, που κατηγορούν την ΟΝΕ ότι δήθεν δημιουργεί νέα τάξη πραγμάτων και καλούν το λαό να πολεμήσει κατά της ΟΝΕ, δεν μας εξηγούν όμως σε τι φταιει η ΟΝΕ ή ποια άλλη λύση προτείνουν έξω και πέρα από αυτή.

Αυτά τα κόμματα σήμερα εξομοιώνονται με τους θρησκόληπτους παλαιοημερολογίτες που επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές άλλαξαν και πρέπει πια να μην κατηγορείς στείρα, αλλά να μιλάς με επιχειρήματα και να εξηγείς εσύ τι θα έκανες αν διαχειριζόσουν τα πράγματα.

Αλλά ποια είναι η ΟΝΕ; Η ΟΝΕ είναι σύστημα νομισματικής ένωσης, κοινής δηλαδή μοίρας για το χρησιμοποιούμενο νόμισμα, σύστημα που κάνει το χρήμα φθηνότερο αφού δεν υπόκειται σε κινδύνους αυξομειώσεων, σύστημα που καθιστά τις συναλλαγές ευκολότερες αφού δεν έχεις κόστος αλλαγής, νομίσματος, σύστημα που επιτρέπει σε κράτη, ιδιώτες και επιχειρήσεις ανετότερη χάραξη της οικονομικής τους στρατηγικής, σύστημα που τέλος γκρεμίζει τα οικονομικά σύνορα μέσα στα τείχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπονοείται ότι προϋπόθεση της ύπαρξης της ΟΝΕ είναι η εξομοίωση των δεικτών της οικονομίας, η ίδια περίπου πιστοληπτική ικανότητα των κρατών - μελών, η συγκράτηση του τιμαρίθμου και η συμμόρφωση των κρατών - μελών στα συμφωνηθέντα για τη διάρθρωση οικονομικών μεγεθών και κλάδων της οικονομίας.

Με άλλα λόγια η μείωση του πληθωρισμού, η μείωση του εξωτερικού χρέους, η μείωση των επιτοκίων και η διαρθρωτική συμμόρφωση είναι τα μεν τρία πρώτα όφελος για την οικονομία ακόμη και για τα κράτη που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δε τέταρτο (η διαρθρωτική συμμόρφωση) είναι υποχρέωση ανειλημμένη για όλα τα κράτη που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση άσχετα αν δέχονται ή όχι την ΟΝΕ.

Ακόμη πιο απλά, ίσως πιο λιανά, επιμένουμε ότι η ΟΝΕ συμφέρει τον τόπο μας, το δε ασύμφορο είναι η ανήθικη, η άδικη, η άνιση και κοινωνικά απαράδεκτη πολιτική που ασκήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια και που μαθηματικά θα μας οδηγούσε στα σημερινά αδιέξοδα.

Πρέπει την ΟΝΕ να την κρατήσουμε, να την αξιοποιήσουμε, τους φαύλους όμως που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα, αυτούς να απορρίψουμε στα άχρηστα.

Στις προκλήσεις των καιρών μας πρέπει να απαντήσουμε ναι και αυτό κάνει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, τους υπεύθυνους όμως του εξευτελισμού της χώρας, του ευτελισμού των αξιών, γιατί συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε;

Αν πάλι κάποιοι κλάδοι υποφέρουν, αν η οικονομία παραλύει, πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες, τις αληθινές αιτίες.

Η συγκέντρωση του χρήματος σε λίγα διαπλεκόμενα χέρια είναι η πρώτη μεγάλη αιτία.

Δεν υπάρχει χρήμα, δεν δίνουν πια οι τράπεζες χρήμα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έτσι καθίσταται θνησιγενής ο κύριος όγκος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό υπόσχεται η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να το αλλάξει, να το διορθώσει αρκεί βέβαια ο λαός να ψηφίσει ώριμα.

Η έλλειψη σχεδιασμού, μέριμνας από το κράτος και η πορεία κάποιων χωρίς προοπτική στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η δεύτερη μεγάλη αιτία.

 Η παράδοση του Χρηματιστηρίου στις μεγάλες και ιδιοκτησιακά ύποπτες εταιρείες και η μη υποχρέωση των εταιρειών αυτών να επενδύουν τα χρήματα που παίρνουν από το Χρηματιστήριο είναι η τρίτη σοβαρή αιτία, που εσωκλείει και τον κίνδυνο να χάσει κάποια στιγμή ο κόσμος τα λεφτά του.

Τέταρτη αιτία είναι η εξακολουθούμενη άλωση του κράτους από τα κόμματα, η συνεχιζόμενη ροπή διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο, η παροχολογία και η πολιτική σήψη.

Η Ελλάδα παραδίδεται ανοχύρωτη στην πρόκληση της ΟΝΕ.Λίγοι έχουν το θάρρος να λένε την αλήθεια, αυτοί που λενε την αλήθεια δεν εισακούονται, ο δε λαός δεν θέλει την αλήθεια γιατί αισθάνεται ότι έχει βολευτεί και επιβίωνε σε ένα φαύλο και νοσηρό σύστημα.

Ακόμη και σήμερα κόμματα σαν το ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται ότι συντάσσονται με την ΟΝΕ, από την άλλη μεριά υπόσχονται προσλήψεις και διορισμούς και ελπίζουν να ξαναπάρουν ψήφο υπό τη νοοτροπία του παρελθόντος.

Έχουμε λοιπόν κόμματα που απορρίπτουν από βλακεία ή άγνοια ή στειρότητα την ΟΝΕ, και κόμματα που φραστικά τη στηρίζουν, με τα έργα τους όμως την φρενάρουν,την υπονομεύουν ή κωλυσιεργούν απρόθυμα να αναχαράξουν την πολιτική τους στα νέα δεδομένα.

Και τέλος έχουμε μία ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που δηλώνει ναι, λέγει την αλήθεια είναι άγνωστο όμως μία κακομαθημένη κοινωνία πόσο κουράγιο ή δύναμη έχει να υιοθετήσει την αλήθεια αυτή.