Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ στο «Π»: Δε θα ξεφύγει κανείς από τη συμμορία!

του Γιάννη Ντάσκα
«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει και ο τελευταίος της αλβανικής συμμορίας που έβαψε με το αίμα ανθρώπων και αστυνομικού τη διαδρομή της.Αρχηγός της συμμορίας ήταν ο
Κόλλα και απο την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι δεν έχουν ξεφύγει σε γειτονικές χώρες.Είχαμε βεβαιότητα ότι ήταν στα βουνά του Σουλίου και αντέξαμε τους χλευασμούς και τις επικρίσεις επειδή είχαμε κάνει τέτοια κινητοποίηση”
Αυτά μας είπε πριν από λίγο αξιωματικός της ΕΛ-ΑΣ που έχει την ευθύνη της καταδίωξης της αλβανικής συμμορίας που ευθύνεται για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας στον Ισθμό και του αστυνομικού,πατέρα τριών παιδιών στο Δίστομο.
Πρόσθεσε:
«Η συμμορία ήταν από τις πιο αδίστακτες που έχουμε συναντήσει και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν στους αστυνομικούς στο Δίστομο έδειξε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώνουν αστυνομικούς. Έχουμε μια μαρτυρία κατά την οποία ο Κόλλα είχε πει κατά την καταδίωξη οτι “θα σκοτώσουμε τόσους αστυνομικούς ώστε να είμαστε πρώτοι στα χρονικά. Ύστερα θα φύγουμε στα Βαλκάνια. Ήταν στοίχημα για μας να μη φύγουν γιαυτό από την πρώτη στιγμή ρίξαμε το βάρος στον αποκλεισμό κάθε διόδου προς τα σύνορα και αυτό το διαπίστωσαν οι φυγάδες σε απόπειρες που έκαναν να ξεφύγουν και δεν είναι γνωστές».
Ο καταδιωκόμενος ονομάζεται Ιλιρ Κούπα και ο αξιωματικός μας είπε ότι πολύ σύντομα θα συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός αν προβάλει και την ελάχιστη αντίσταση,αφού προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αστυνομικών.



http://www.paraskhnio.gr/