Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συμπαράσταση στους υπό απόλυση εργαζόμενους

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Μάντζιο
 του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
                                       δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
      Την ενεργητική συμπαράσταση στους υπό απόλυση, εργαζόμενους του Δήμου ( σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς σήμερα και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι αύριο) και καθηγητές,
 εκδήλωσαν μέλη,  φίλοι και στελέχη της δημοτικής μας παράταξης, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
         Κατά τη διάρκεια της πρωινής κινητοποίησης έγινε συνάντηση του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Δ. Μάντζιου με τους προέδρους των συλλόγων ενώ παράλληλα προτείναμε σε συνάντησή μας με τον δήμαρχο κ. Χιονίδη είτε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ή αν δεν είναι δυνατόν εν όψει τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει άμεση συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τη διοίκηση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων όχι απλά για την εκδήλωση της συμπαράστασής μας αλλά   για να εξετάσουμε την από κοινού δράση .
       Θεωρούμε ότι τα μέτρα του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου τσαλαπατούν κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελούν μια βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους  (δημοτικούς υπαλλήλους και καθηγητές), οδηγούν στην εξαθλίωση την φτώχεια και την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και στερούν τους δημότες και τους πολίτες από τις υπηρεσίες τους οι οποίες είτε πλέον δεν θα παρέχονται είτε θα υποχρεώνονται να τις πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες.
      Εν όψει της επίθεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αναγκαίο επικεφαλής των κινητοποιήσεων να είναι οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι  ακολουθούμενοι από τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες.
Δεν αρκεί όμως αυτό.
Τα τρία χρόνια επίθεσης στους Ο.Τ.Α., στους εργαζόμενους, στα συμφέροντα της χώρας αποδεικνύουν ότι η μόνη λύση είναι ένας  συνολικότερος αγώνας για την ανατροπή των κυβερνήσεων του μνημονίου,  ένας αγώνας που πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες ,  γιατί σήμερα εμείς αύριο αυτοί και μεθαύριο όλοι .
 Γιατί δεν αρκούν οι δηλώσεις. Χρειάζεται αγώνας όλων, τώρα,  για τη σωτηρία της χώρας μας και του λαού της.

Κατερίνη 15/7/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης