Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

“Κανείς δεν θα σπρώξει την Ελλάδα στη χρεοκοπία”…

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Στη σημερινή Γερμανία, ο πραγματισμός και ο κυνισμός γύρω από τις εξελίξεις “συνταξιδεύουν” με την πεποίθηση που έχει καρφιτσωθεί βαθιά στο dna της κοινωνίας οι
πρόγονοι της οποίας οδήγησαν δυο φορές τον πλανήτη σε παγκόσμια σύρραξη, ότι είναι το “έθνος των εκλεκτών”. Και αν όχι έτσι, μετά βεβαιότητας το έθνος που εξουσιάζει στη δεδομένη συγκυρία την Ευρώπη, με τη δύναμη της οικονομικής υπεροχής, εκεί που στο παρελθόν κατέφευγε στη δύναμη των όπλων.
Η αίσθηση αυτή είναι διάχυτη και στην προσέγγιση των γερμανικών ΜΜΕ προς τις εξελίξεις, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται σε όσα αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η “Die Welt”, με αφετηρία ανάλυσης και σκεπτικισμού όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, που παρά τη διάχυτη και εν πολλοίς… συνηθισμένη γκρίνια, ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
“Ας συμβιβαστούμε με αυτή τη διαπίστωση: Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να σπρώξει και πάλι την Ελλάδα προς τη χρεοκοπία. Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά την απειλή περί αποπομπής της Αθήνας, από όπου κι αν προέρχεται.
Τίποτα από όσα συνέβησαν χθες δεν αποτελεί έκπληξη. Ήταν απολύτως αναμενόμενα. Όσο για την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης προς την ελληνική κυβέρνηση, ήταν ένας τακτικός χειρισμός, για να μην φανεί ότι γίνεται χάρη στην Ελλάδα”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο δημοσίευμά της η “Die Welt”.
Οι Γερμανοί… δεν θα μάθουν τώρα τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Που μπροστά στην προοπτική μιας σαρωτικής επικράτησης απέναντι στους Σοσιαλδημοκράτες, στις εκλογές που έρχονται, δεν θα αφήσουν τίποτα και κανέναν να σταθεί στον δρόμο τους.