Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή δάσκαλο Στέφανο Γκουλιώνη, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στις 9:30πμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμπεται, στις 4 Ιουλίου, στο πειθαρχικό

συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς  εκτός υπηρεσίας» και με βάση το ν. 4057/2012 απειλείται ακόμη και με  την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης.
Ο συνάδελφος κατηγορείται για συμμετοχή  στη διαδήλωση της 25ης  Μαρτίου 2012 στη Λάρισα. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από σωματεία και  φορείς στα πλαίσια της συλλογικής αντίδρασης ενάντια στις μνημονιακές  πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, που συνθλίβουν τους εργαζόμενους και  οδηγούν τη χώρα σε καταστροφή.
Με την εφαρμογή των νόμων 4057/12 και 4093/12 και πριν ακόμα εκδοθεί οριστική απόφαση, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση στο εφετείο, ο συνάδελφος 
παραπέμπεται στο πειθαρχικό, πράξη που σημαίνει την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Η κυβέρνηση έχει στόχο την ποινικοποίηση της κοινωνικής, πολιτικής και κοινωνικής δράσης ώστε να τρομοκρατήσει, να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους και να καταστείλει τη γενικευμένη αντίδραση απέναντι στην 
εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει οργανωμένα τη δική του  απάντηση για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων 4057/12 και 4093/12  αλλά και στα όσα σχεδιάζουν οι υπηρέτες των δανειστών και της τρόικα. 
Να απαντήσει με μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια σύγκλησης του πειθαρχικού συμβουλίου. Να μην  επιτρέψει καμία  καταδικαστική απόφαση δικαστηρίων και πειθαρχικών  συμβουλίων εναντίον αγωνιστών για κοινωνική, πολιτική και  συνδικαλιστική δράση.
Να οργανώσει τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όσων  τις υπηρετούν.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους και την  τοπική κοινωνία να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στήριξης του  συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη  την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στις  9:30πμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.