Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Νέο εμπορικό κέντρο της «ΕΒΕ ΦΕΣΣΑΣ» δίπλα στο Mediterranean Cosmos

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, αρχίζει η κατασκευή του. Νέες θέσεις εργασίας για 120 άτομα και ένταση του ανταγωνισμού στην περιοχή
του Τάσου Τασιούλα
Ένα νέο εμπορικό κέντρο δίπλα στο Mediterranean Cosmos, θα αρχίσει να
κατασκευάζεται. Σε έκταση 94 στρεμμάτων, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 21.174 τ.μ. και χίλιες θέσεις στάθμευσης, το νέο εμπορικό κέντρο θα εντείνει τον ανταγωνισμό στην περιοχή, προσπαθώντας να μπει σε μια αγορά ήδη προβληματική.
Το εμπορικό κέντρο είναι της εταιρείας «ΕΒΕ ΦΕΣΣΑΣ Α.Ε.» και χωροθετείται στην εκτός σχεδίου περιοχή Πατριαρχικού Αγροκτήματος Πυλαίας και συγκεκριμένα επί της παράλληλης οδού εξυπηρέτησης (service road) της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ ένα τμήμα του ανήκει στο Δήμο Θέρμης.
Σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε ομόφωνα τους περιβαλλοντικούς όρους του εμπορικού κέντρου, το οποίο κατασκευάζεται σε ακίνητο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
120 νέες θέσεις εργασίας
Η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει διάφορα καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως σούπερ μάρκετ, καταστήματα πώλησης ενδυμάτων υποδημάτων, αθλητικών ειδών, κ.ά. Επίσης θα υπάρχουν καταστήματα ψυχαγωγίας και αναψυχής (καφετέριες ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.ά.) καθώς και χώροι παροχής υπηρεσιών όπως παιδικοί σταθμοί για τη φύλαξη παιδιών και βρεφών. Όλες οι δραστηριότητες θα έχουν εμβαδόν μικρότερο των 1.500 τ.μ.. Το εμπορικό κέντρο θα λειτουργεί επί έξι ημέρες την εβδομάδα και αναμένεται να δημιουργηθούν 120 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ημερησίως προβλέπεται να έχει περίπου 1.000 επισκέπτες.
Η έκταση του εμπορικού κέντρου τέμνεται από την παράπλευρη της εθνικής οδού, οπότε στην πλευρά του Mediterranean Cosmos θα λειτουργούν οι εγκαταστάσεις και στην απέναντι πλευρά θα βρίσκονται οι υπαίθριοι χώροι και το πάρκινγκ. Μεταξύ τους οι δυο εκτάσεις θα ενώνονται με μια πεζογέφυρα, ενώ θα υπάρχει κι άλλη πρόσβαση από την πλευρά που εξυπηρετούνται ήδη τα άλλα εμπορικά κέντρα της περιοχής. Επίσης, έχει προβλεφθεί η δημιουργία ενός νέου ισόπεδου κόμβου.
Ανταγωνισμός

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

voria.gr