Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Α1 ΒΟΛΕΙ: Δεν θα παίξει Α1 η ΑΕΚ, αμφίβολος και ο ΠΑΟ...

     Η ΑΕΚ δε μπόρεσε τελικά να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ 2013-14 και στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ που υπήρχε η προαδειοδότηση απέσυρε τη συμμετοχή της από το επαγγελματικό πρωτάθλημα και έτσι θα παραμείνει στην Α2 κατηγορία.

Η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε προσπάθειες για να ικανοποήσει τους πιστωτές της αλλά δεν καρποφόρησε. Άμεσα πληρωτέα είναι περίπου 220.000 Ευρώ από τα συνολικά 520.000 Ευρώ που έχει άνοιγμα το τμήμα από τα προηγούμενα χρόνια. Κατόπιν τούτου ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ πως η ΑΕΚ αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ 2013-14.
Η ΕΣΑΠ έδειξε διατεθειμένη να κρατήσει με κάθε κόστος τους όρους συμμετοχής ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει το πρωτάθλημα με 11 ομάδες ωστόσο έκανε ήδη ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συλλόγους που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠΕ να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.
Στα χνάρια της ΑΕΚ και ο ΠΑΟ
Σε δύσκολη θέση είναι και ο Παναθηναϊκός όπως προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε στο ΔΣ της ΕΣΑΠ ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ πως ΤΑΑ ΠΑΟ αντιμετωπίζει προβλήματα ανάλογα με αυτά της ΑΕΚ. Επιφυλάχθηκε για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα 2013-14 και ζήτησε χρονικό περιθώριο μερικών ημερών προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση.
«Εξυγίναση πάνω απ΄όλα»
Η ΕΣΑΠ στην ανακοίνωση της συγχαίρει τη διοίκηση της ΑΕΚ για την υπεύθυνη στάση της και εξέφρασε τη λύση της για την αποχώρηση της ομάδας:
«Με μεγάλη λύπη αλλά και αίσθημα ευθύνης έναντι της εξυγίανσης που επιχειρεί με κάθε κόστος στο επαγγελματικό βόλεϊ, ανακοινώνει ότι η ΑΕΚ δεν πληροί τους όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα Volley League 2013-14. Το ΔΣ της ΕΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για την υπεύθυνη θέση της έναντι των υπολοίπων ΤΑΑ αλλά και για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα προκειμένου να βρει λύσεις στις εκκρεμότητες που υπάρχουν από προηγούμενες διοικήσεις του συλλόγου. Η ΕΣΑΠ είναι στη διάθεση του ΤΑΑ ΑΕΚ για όποιες προσπάθειες εξυγίανσης γίνουν στο μέλλον και είναι στη διάθεση των παραγόντων της ΑΕΚ προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε ο σύλλογος λάβει μέρος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μετά και την τελευταία προσπάθεια που θα γίνει από τον σύλλογο προς τους πιστωτές τις προσεχείς ημέρες».

Αντικατάσταση με Wild Card και 11 ομάδες

Κατόπιν αυτών κι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την απόσυρση του ΤΑΑ ΑΕΚ από το πρωτάθλημα Volley League 2013-14, η ΕΣΑΠ θα απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ και στα σωματεία μέλη της που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα (2013-14) με τη διαδικασία της Wild Card.

Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες αντικατάστασης έχουν καταληκτική ημερομηνία την 17η Αυγούστου 2013.

Εάν υπάρξουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες θα κριθούν από το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Εάν δεν υπάρξει καμία υποψηφιότητα ή όσοι δηλώσουν υποψηφιότητα δεν εξασφαλίσουν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΣΑΠ, το πρωτάθλημα 2013-14 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.
Πρόσκληση για συνάντηση με τον ΠΑΣΑΠ

Κατόπιν όλων αυτών και μετά την δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της επαγγελματικής πετοσφαίρισης, το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ καλεί τον ΠΑΣΑΠ σε άμεση συνάντηση με αντικείμενο τη κεντρική συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων σχετικά με τις οφειλές των ΤΑΑ προς τους αθλητές.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ αυτές τις δύσκολες στιγμές θεωρεί υψίστης σημασίας την θετική ανταπόκριση των μελών του ΠΑΣΑΠ και καλούμε το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμφωνήσει με την ΕΣΑΠ σε ένα νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού βόλεϊ.

Έλεγχος των φακέλων

Στο πλαίσιο της προ-αδειοδότησης έγινε πλήρης έλεγχος όλων των φακέλων των ΤΑΑ. Από ορισμένες ομάδες ζητήθηκαν διευκρινήσεις και συμβουλές σχετικά με τις εκκρεμότητες που αντιμετωπίζουν κι εντός των επομένων ημερών και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της προ-αδειοδότησης θα κατατεθούν άμεσα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την έναρξη του ελέγχου για την αδειοδότηση.

Επίσης αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΕΣΑΠ:

Η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League ΟΠΑΠ 2013-14 θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου στην Αθήνα σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθούν άμεσα.

*Ξεκίνησε η συζήτηση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2013-14 η οποία και θα ολοκληρωθεί στην 99η Συνεδρίαση της ΕΣΑΠ στα τέλη Αυγούστου.

*Έγινε συζήτηση για το σύστημα διεξαγωγής του League Cup 2013-14 και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο επόμενο Δ.Σ.

*Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι και των 12 ΤΑΑ. Ο πρόεδρος της Νίκης Αιγινίου Δημήτρης Αυλίδης συμμετείχε μέσω Skype.

http://www.volleynews.gr/