Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ειδικές Άδειες αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών για το έτος 2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής κοινοτικής νομοθεσίας ξεκινά ΑΜΕΣΑ η κατάθεση αιτήσεων για την έκδοση Ειδικών Αδειών αλιείας των μεγάλων πελαγικών ειδών
(ερυθρός τόνος, μακρύπτερος τόνος και ξιφίας) για το έτος 2014, σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών περιφερειακών οργανισμών (ICCAT, GFCM) και την αριθ. 5088/78186/2013 (ΦΕΚ 1680 τ.Β') Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.           

Οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών υποβάλλουν αίτηση στην Υπηρεσία μας συνοδευόμενη από ακριβή φωτοαντίγραφα αλιευτικών αδειών σε ισχύ, καθώς και πιστοποιητικού καταμέτρησης, εγγράφου εθνικότητας, Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης ή άδειας εκτέλεσης πλόων.

 Οι αιτήσεις για την αλιεία του ερυθρού τόνου (BFT) θα συνοδεύονται επιπρόσθετα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
§  Υπεύθυνη δήλωση του πλοιοκτήτη ότι δεν συνταξιοδοτείται.
§  Πιστοποιητικό  οικογενειακής  κατάστασης.
§  Επικυρωμένο αντίγραφο ατομικής άδειας αλιείας πλοιοκτήτη σε ισχύ και βεβαίωση αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για το χρόνο πρώτης έκδοσης της άδειας (σε περίπτωση που αυτό δεν φαίνεται από την άδεια)
§  Φορολογική δήλωση του τρέχοντος οικονομικού έτους, έντυπο Ε1 και Ε3 ή Ε5 εάν έχει υποβληθεί

Οι αιτήσεις για έκδοση Ειδικής άδειας αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών πρέπει να πρωτοκολληθούν από την Υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι και την 26η Αυγούστου 2013.

Δεδομένου ότι οι εγκρίσεις για έκδοση σύμφωνης γνώμης για Ειδική Άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών υπόκεινται σε περιορισμό, ΚΑΜΙΑ αίτηση δε θα εξεταστεί μετά την παρέλευση των ανωτέρω ημερομηνιών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2351351140 και 2351351141. Επισημαίνεται ότι πλημμελή δικαιολογητικά (άδεια επαγγελματική, ατομική και σκάφους, σε ισχύ για το έτος 2013, Πιστοποιητικό Καταμέτρησης, Έγγραφο Εθνικότητας κλπ) θα θεωρηθούν λόγοι απόρριψης της υποβληθείσας αίτησης.



           Η Προϊσταμένη της Δ/νσης



                                                                                            Γεωργίου - Κίτσιου Ευδοκία