Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Κρίτων Αρσένης: 40 νησιά κινδυνεύουν με κατάσχεση

40 νησιά κινδυνεύουν με κατάσχεση, υποστηρίζει Έλληνας ευρωβουλευτής

Tο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει εντοπίσει 40
ακατοίκητα νησιά και νησίδες, τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη.
Τωρα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης θέτει με επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον κίνδυνο κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών 
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης
Νησιά και βραχονησίδες προς εμπορική αξιοποίηση δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής, στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. 
Επισήμανε επιπλέον ότι αυτό θα γίνει με τη μορφή μακροχρόνιας ενοικίασης των νησιών από 30 έως 50 χρόνια με το ισχύον δίκαιο όπως τόνισε να μην επιτρέπει στο Ταμείο την ολοκληρωτική πώληση των νησιών. Το δημοσίευμα του πρακτορείου έκανε λόγο για σχετική λίστα 40 ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων. Ο διευθυντής του Ταμείου επιβεβαίωσε την ύπαρξη της λίστας προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστούν σε αυτά ολοκληρωμένες τουριστικές κατοικίες και άλλες τουριστικές δραστηριότητες.
Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δημόσιων παραινέσεων από πλευράς του τότε εκπροσώπου της στην τρόικα Σερβάζ Ντερούζ, τις οποίες είχα θέσει με τη P-001864/2011 ερώτησή μου υπόψη της Επιτροπής. Συγκεκριμένα μετά από συνομιλίες του με τους «πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής» όπως ο ίδιος είχε τονίσει στις δημόσιες δηλώσεις του, ο κ. Ντερούζ υποστήριξε δημόσια την καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την πώληση παραλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας.
Δεδομένου 
α) ότι μέσω της εμπορικής τους αξιοποίησης, τα συγκεκριμένα νησιά και βραχονησίδες θα παύσουν να αποτελούν τμήμα της δημόσιας περιουσίας (domaine public) και θα γίνουν κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και 
β) ότι το ελληνικό δημόσιο στο πλαίσιο ομολογιακών και δανειακών συμβάσεων, δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις ρήτρες προνομίων και ασυλιών που απολαμβάνει στο ελληνικό δίκαιο σχετικά με διεκδικήσεις επί της ιδιωτικής του περιουσίας, ερωτάται η Επιτροπή:
Η εμπορική αξιοποίηση των νησιών με μακροχρόνια ενοικίαση για κατασκευή τουριστικών κατοικιών και άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων, εκθέτει τα νησιά αυτά στον κίνδυνο κατάσχεσης από δανειστές της Ελλάδας είτε κράτη είτε ιδιώτες σε περίπτωση που ανακύψουν οικονομικές διαφορές με το ελληνικό δημόσιο;
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης προς την Επιτροπή ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
«Ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Ντερούζ είχε με θράσος δηλώσει ότι μετά από συνομιλίες που είχε με τους «πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής» ή λύση στα οικονομικά μας προβλήματα είναι η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας. Ο διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει και τα δύο κατά γράμμα βγάζοντας στο σφυρί νησιά και βραχονησίδες.Το χειρότερο όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό καθιστούν δυνατή την κατάσχεση των νησιών και των βραχονησίδων μας από κράτη και ιδιώτες δανειστές».
BERLIN | Thu Feb 24, 2011|Reuters

ΣΧΟΛΙΟ: 
Όλη η Ελλάδα κινδυνεύει όχι μόνο αυτά τα 40 νησιά. Η ασυλία της χώρας καταργήθηκε εξαρχής με την  δανειακή σύμβαση και τώρα αναμένονται εξελίξεις.
ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2010, 
άρθ 14 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ  
παρ 1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
παρ. 5  Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».  
Όπως ανέφερα σε μήνυση κατά του Γ. Α. Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2011και από τότε αμέτρητες φορές, το σχέδιο είναι η δημιουργία συνθηκών αδυναμίας πληρωμής των δανειστών, έτσι ώστε να κηρυχθεί στάση πληρωμών προς το εξωτερικό και να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα της αναγκαστικής εκτέλεσης για την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους. Ποιοι είναι οι δανειστές αυτή τη στιγμή μόνο ο Θεός ξέρει. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι η πρώτη φάση της αναγκαστικής εκτέλεσης ξεκίνησε ήδη με την αναγκαστική διαχείριση της χώρας από μερίδα δανειστών.
Για να διευκολυνθεί η διαδικασία, την 1η Ιουλίου 2011, με τον νόμο 3986, συστάθηκε η εταιρεία με την ονομασία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» ( ΤΑΙΠΕΔ ), στην οποία μεταβίβασαν το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου χωρίς ανταλλάγματα (αρ. 2 παρ. 4) 
Τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν μεταφερθεί στο Ταμείο συνοψίζονται σε τρεις κατηγορίες:
HRADF – Hellenic Republic Asset Development Fund (Greece)
Δηλαδή όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα και έτοιμα να αρπαχτούν, καθώς το κυβερνητικό χρέος έφτασε στο180% του ΑΕΠ  σύμφωνα με την κυβέρνηση και στο 194.66% σύμφωνα με άλλους.
Greece   National Debt of Greece
Greece Debt Clock
378,696,718,809 €
Debt as % of GDP: 194.66%
Όπως και να έχει, μια που το 2009 το χρέος θεωρήθηκε μη βιώσιμο επειδή ήταν 127% του ΑΕΠ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έρχονται κατασχέσεις. Το ότι η δανειακή σύμβαση είναι ανυπόστατη επειδή η χώρα δεν εκπροσωπήθηκε νόμιμα κατά την σύναψή της, φαίνεται ότι δεν απασχολεί κανέναν. Ούτε καν την δικαιοσύνη που κρατά στα χέρια τις όλες τις αποδείξεις από τον Ιούνιο του 11.
Εννοείται βέβαια ότι η δικαιοσύνη δεν νοιάζεται ούτε για την πλήρη ανατροπή του πολιτεύματος. Με τέτοιες σαχλαμάρες θα ασχοληθεί ή με την (ανέφικτη) προστασία των μισθών και των συντάξεων των ” λειτουργών” της;;;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

http://justiceforgreece.wordpress.com