Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

42ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Απόψε ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Συμμετέχει και Διονύσης Σαββόπουλος
 Η Αριστοφανική κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ» παρουσιάζεται απόψε στις 9,00 μμ στο αρχαίο θέατρο
του Δίου, στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος καταπιάστηκε με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, το καλοκαίρι του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο. Αυτή τη φορά προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη.

Η ταυτότητα της παράστασης: Μετάφραση – Σκηνοθεσία - Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος, Παραγωγός: Φάνης Κιρκινέζος, Σκηνικά - Kοστούμια: Άγγελος Μέντης, Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης, Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας,  Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιoς, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.