Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Χρυσοχοϊδης : ξεμπλόκαρε το μετρό Θεσσαλονίκη

"Οι καταστηματάρχες να ζητήσουν έξοδα μετεγκατάστασης",είπε ο υπ. υποδομών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Αττικό μετρό και στην οποία παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,
ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων 6μηνο χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι αν αυτή τη φορά δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα ληφθούν οι αποφάσεις με θεσμικό τρόπο. 
Ανακοίνωσε διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη σύμβαση κατασκευής του έργου μέχρι το τέλος του 2013.

Επίσης ανέφερε ότι: " Οι καταστηματάρχες που πλήττονται μπορούν να ζητήσουν από το κράτος έξοδα μετεγκατάστασης", ενώ δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου. 

Πρόσθεσε ότι έχει κατασκευαστεί το 73% των σηράγγων και το 47% των έργων των πολιτικών μηχανικών. 

Το έργο σήμερα απασχολεί 710 εργαζόμενους , εκτός των αρχαιολόγων, μέχρι το τέλος του 2013 θα απασχολεί 900 άτομα ,είπε ο κ.Χρυσοχοίδης.

Αναφέρθηκε σε ακόμη 2 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Τη σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ ,που θα ολοκληρωθεί το πρώτο 6μηνο του 2014, ενώ για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου Μακεδονία, δήλωσε πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Το έργο ξεμπλόκαρε, καθώς βρέθηκε λύση με τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου.
Όπως ανακοίνωσε ο υπ. πολιτισμού αποφασίστηκε η προσωρινή απόσπαση των σημαντικών βυζαντινών αρχαιοτήτων και η επανατοποθέτησή τους στην ίδια θέση, σε ποσοστό περίπου 80%, με την ταυτόχρονη κατασκευή μουσείου, στο πρώτο επίπεδο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι καθορίστηκε η διαδικασία με την οποία θα διασφαλιστεί η παραμονή των αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου -είτε αν αυτά αποκολληθούν και επανέλθουν είτε παραμείνουν επιτόπου, «κάτι που μεταξύ μας δεν θεωρώ ότι είναι εφικτή λύση», όπως είπε.
Σε κάθε περίπτωση θα μείνει στο χώρο πάνω από 80%, θα είναι ένα ανοικτό μουσείο, συμπλήρωσε ο κ.Μπουτάρης, ο οποίος προσέθεσε ότι «οι ανασκαφές στην Αγίας Σοφίας και στην Βενιζέλου θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και εκτός από την ιστορική τους πλευρά θα προσφέρουν και απασχόληση» σε εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

www.rthess.gr/