Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βόρεια Πιερία
ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ
 Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών πρέπει να οργανώνεται έτσι ώστε να ξεκινάει η εφαρμογή του στις αρχές της Άνοιξης.  Με ευθύνη της
Περιφέρειας όμως, φέτος ξεκίνησε τέλη Ιουλίου, δηλαδή ουσιαστικά δεν υφίσταται.  Είναι αυτονόητη η ανάγκη για διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών αφού το ζήτημα αποτελεί και μέγιστο υγειονομικό πρόβλημα για τον πληθυσμό.  Τυπικά ευθύνη έχει η Περιφέρεια, όμως ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού που πρέπει να παρακολουθεί και να πιέζει, ήταν και πάλι απών.  Καμία ανακοίνωση, καμία ενέργεια.
Για τα Διόδια Αιγινίου η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σαφής: Αγώνας για αναστολή λειτουργίας με στόχο την κατάργησή τους.  Κι όμως η διοίκηση είναι απολύτως απούσα από τις κινητοποιήσεις, τον νέο υπουργό ακόμη δεν τον επισκέφτηκαν και η νομική προσφυγή είναι επί επτά μήνες στα λόγια.  Εκτός αυτού παρά την σαφή θέση του Δ.Σ. εκπρόσωποι της διοίκησης και Δημοτικοί Σύμβουλοι μιλούν για….. μικρότερη χρέωση (με ποιον τρόπο άραγε;) στους Δημότες παραβιάζοντας την απόφαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο) και ζημιώνοντας τον αγώνα του λαού μας.
Η Γέφυρα του κόμβου Αιγινίου έκλεισε πριν μήνες από την «Αιγαίου» ως άκρως επικίνδυνη.  Αν ισχύει αυτό, κινδυνεύουν τα οχήματα της Εθνικής οδού.  Αντί όμως να γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης το θέμα ξεχάστηκε.  Και εδώ επίσης ο Δήμος και εδώ αδρανεί χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς καν ενημέρωση των Δημοτών.
Αυτά είναι τα τρία μεγάλα θέματα του καλοκαιριού 2013 επί των οποίων ο Δήμος μας βρίσκεται σε πλήρη απραξία.  Και ερχόμαστε τώρα στο Δ.Σ. της 30-7-13.  Επί δυόμιση ώρες (7:00 – 9:30 μ.μ.) γινόταν γενική συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης:  Για την στέγη του ναού Αγίου Γεωργίου Κολινδρού, όπου δεν υπήρξε ούτε πρόταση ούτε καν γνωμάτευση της τεχνικής υπηρεσίας, τουλάχιστον μία ώρα καταναλώθηκε σε μια συζήτηση που στηριζόταν σε υποθέσεις και γενικότητες και φυσικά δεν πάρθηκε καμία απόφαση.   Για το θέμα της κατάληψης και ρύπανσης της παραλίας των Αλυκών από αθίγγανους τα Σαββατοκύριακα, που έθεσε επαγγελματίας της περιοχής, όπου νυν και πρώην αντιδήμαρχοι επιδόθηκαν σε ακατάσχετο υβρεολόγιο μεταξύ τους για το ποιος φρόντιζε καλύτερα την περιοχή.  Για την γέφυρα κόμβου Αιγινίου, όπου δεν υπήρχε καμία άποψη για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των επισκεπτών της Εμποροπανήγυρης.   Και τέλος για το κτίριο που κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα του Αστυνομικού Τμήματος όπου ξαφνικά αντιλήφθηκαν ότι δεν έχει….. οικοδομική άδεια και άρα είναι ακατάλληλο (αν και δαπανήθηκε ένα σημαντικό ποσό).
Δημοτικό Συμβούλιο δηλαδή σε αποσύνθεση, σε πλήρη υποβάθμιση, σε κατάσταση καφενείου, χωρίς καμία προσπάθεια τήρησης σοβαρότητας και κανονισμού από την διοίκηση και την Πρόεδρο.  Εκτός αυτών επίσης αναφέρουμε δύο ακόμη σημαντικά ζημιογόνα για τον τόπο γεγονότα.
Ø Την κοπή αιωνόβιου σχεδόν δέντρου στην συμβολή Παλαιάς Εθνικής Οδού και οδού Αβέρωφ στο Αιγίνιο χωρίς λόγο.
Ø Την….. καταγγελία του Δημάρχου (προς ποια κατεύθυνση άραγε;) για την δυσανάλογα μεγάλη χρέωσή μας σε σχέση με την υδρευτική παρεχόμενη ύδρευση μεταξύ Δήμων Πύνδας – Κολινδρού και Κατερίνης, στον Σύνδεσμο ύδρευσης Πιερίας.  Το χρόνιο όμως πρόβλημα του συνδέσμου και της ύδρευσης της Πιερίας λύνεται με ηρεμία και προτάσεις και όχι με εντυπώσεις και αόριστες καταγγελίες.
                                                    
       Αιγίνιο 05 – 08 –  2013
Γιατην Σ.Ε.                                                              
                                  Γ. Γεωργιάδης
                                  Δ. Κασαπίδης
            Χρ. Μπίτσης
                                                                                  Α. Νταγλιούδης

                                                                         Χρ. Πρασκίδης