Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αδειάζουν… τα έδρανα της Βουλής εν όψει αυτοδιοικητών εκλογών.Στην Περιφέρεια Πιερίας «κυκλοφορεί» το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμου.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Απόστολο Λάγιο
Εννέα μήνες πριν από τις κάλπες, το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά από ονόματα, πληροφορίες και σενάρια, καθώς με την έναρξη του φθινοπώρου οι ενδιαφερόμενοι θα αρχίσουν ανεπίσημα τις προεκλογικές τους εκστρατείες και τα κόμματα τις βολιδοσκοπήσεις. Στις προθέσεις της Λεωφόρου Συγγρού είναι να «τρέξουν» μετρήσεις στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες οι οποίες θα έχουν έντονα πολιτικό άρωμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες δημοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει και περιλαμβάνουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, παρά το γεγονός ότι ίδιος δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

Πάντως, μέχρι τότε, «τρέχει» η ονοματολογία στους Δήμους Η κάλπη του Μαΐου προσφέρει πολλά «κίνητρα» απέναντι στα… αντικίνητρα της Βουλής με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών και τον κίνδυνο της επανεκλογής: η επόμενη θητεία των αυτοδιοικητικών αρχόντων θα είναι πενταετής, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αποτελούν μεγάλη πρόκληση όπως και το διαρκές ενδιαφέρον της Task Force για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εκλογές θα είναι έντονα πολιτικοποιημένες μόνο στους μεγάλους δήμους και χωρίς χρίσματα -σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις- σε όλους τους άλλους, γεγονός που ενθαρρύνει νυν αλλά και πρώην βουλευτές να μπουν στη μάχη της διεκδίκησης χωρίς την αγωνία του χρίσματος αλλά με τον τίτλο «ανεξάρτητος». Το ερώτημα αν θα υπάρχουν κοινές υποψηφιότητες της συμπολίτευσης αναμένεται να απαντηθεί σε συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ωστόσο οι πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι ότι «η Ν.Δ. θα κατεβάσει παντού υποψήφιους».