Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Χίτλερ: Ένας κοκαϊνομανής μανιοκαταθλιπτικός που "ισοπέδωσε" τον κόσμο

Ο Αδόλφος Χίτλερ έκανε χρήση κοκτέιλ χαπιών και κοκαΐνης για να καταπολεμήσει τις ασθένειες του. Ιστορικοί πιστεύουν ότι η υπερκατανάλωση χαπιών ευθύνεται για την μανιοκατάθλιψή που είχε (Pics).

Στέφανος Νικήτας
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν μανιοκαταθλιπτικός, με Πάρκινσον, παραμορφωμένα γεννητικά όργανα και
χωρίς λίμπιντο. Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που είχε έπαιρνε καθημερινά ένα κοκτέιλ φαρμάκων που του χορηγούσε ο προσωπικός του παθολόγος Theodor Morell.
Όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω ενός ντοκιμαντέρ του National Georgraphic που βασίζεται σε επιστολές του Morell.
Ο Hitler είχε μια σχέση εξάρτησης από τον προσωπικό του γιατρό, Theodor Morell. Ήταν ο προσωπικός παθολόγος από το 1936. Ο Χίτλερ του είχε τυφλή εμπιστοσύνη ενώ πιστεύεται ότι του είχε σώσει τη ζωή πολλές φορές.
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να "σταθεί στα πόδια" του ο Hitler κατανάλωνε περισσότερα από ογδόντα διαφορετικά φάρμακα την ημέρα. Σύμφωνα με ιστορικούς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει εγωμανής και σαδιστής.
Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχιατρικής Nassir Ghaemi η κατάχρηση χαπιών επιδείνωσε την μανιοκατάθλιψη του.
"Δεν γνωρίζω εάν ο Hilter ήταν εξαρτημένος από αμφεταμίνες, ωστόσο αυτές επιβάρυναν τη διπολική διαταραχή που είχε".
Σε μια 47σελιδη διαβαθμισμένη ιατρική έκθεση της εποχής  μαθαίνουμε ότι ο Hiltler είχε χρόνιο έκζεμα και προβλήματα εντέρου.

Η ανάλυση της σύνθεσης και των δόσεων του φαρμάκου, που ο Morell έδινε στο Χίτλερ απέδειξε ότι ο Morell σωστά είχε διαγνώσει ηπατίτιδα στον Χίτλερ. Από την άλλη ο Morell σπάνια αρνούνταν στον Hilter τα πολλά φάρμακα, που ζητούσε, ανάμεσα στα οποία και κοκαΐνη.
Οι εκθέσεις δείχνουν ότι έκανε χρήση κοκαΐνης. Ήταν τόσο εθισμένος που χρησιμοποιούσε ακόμα και οφθαλμικές σταγόνες με το ναρκωτικό.

Ο Morell έκανε ενέσεις τεστοστερόνης στον Χίτλερ ειδικά πριν τα ραντεβού του με την Eva  Brown, και επίσης τα ημερολόγια του Morell δείχνουν ότι ο άντρας που θεωρούσε τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών έπασχε από καθημερινέ φοβίες και ασθένειες, πχ φοβόταν ότι θα πάθει καρκίνο. Επίσης, τα στομαχικά του προβλήματα τον είχαν κάνει χορτοφάγο.

Πηγή: irishmirror.ie


http://news247.gr/