Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αγώνας όλων των δημοτών για δημόσια δωρεάν υγεία σε όλους

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
 Στην σύσκεψη για την προάσπιση της Δημόσιας Υγεία, προχθές στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, συμμετείχαν  μέλη και φίλοι της δημοτικής μας παράταξης, ενώ ο δημοτικός
σύμβουλος της παράταξης Αντώνης Μάντζιος απεύθυνε σχετικό χαιρετισμό.
     Στη σύντομη τοποθέτησή του χαιρέτησε την πρωτοβουλία για κοινό αγώνα για την υγεία, εξέφρασε την πεποίθηση της δημοτικής παράταξης μας ότι όλα τα προβλήματα των δημοτών οφείλουν να απασχολούν τον δήμο, εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία άλλων δημοτικών συμβούλων  και υποσχέθηκε να προβεί σε ενέργειες για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
   Ζήτησε την πλατιά ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα της υγείας, προβλήματα τόσο του Νοσοκομείου ως δευτεροβάθμιας περίθαλψης  όσο και των κέντρων υγείας, του ΕΟΠΟΥ αλλά και  την αδυναμία πρόσβασης στην υγεία των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ, των συνταξιούχων  και  των ανέργων.       
      Αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό του Νοσοκομείου και ζήτησε από τους πολίτες βλέποντας την προσπάθειά τους να βρίσκονται στο πλάι τους και όχι στα πλαίσια του αυτοματισμού να τους χρεώνουν τα προβλήματα της υγείας  αντί να τα χρεώνουν στην κυβέρνηση.   
      Ζήτησε να γίνει  επιτέλους αντιληπτό  ότι η μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία χρησιμοποιείται τόσο για την μεταφορά πόρων στον ιδιωτικό τομέα της υγείας όσο και για την εξοικονόμηση πόρων για την πληρωμή των τόκων και των δανείων προς την Τρόικα.
        Είναι απαραίτητος ο ενωμένος αγώνας όλων των παραγόντων της υγείας, όλων των φορέων που υποφέρουν από τα μνημονιακά μέτρα και όλων των δημοτών για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, για την ανατροπή της ίδιας της κυβέρνησης και των πολιτικών της.
       Τέλος ζήτησε ο αγώνας για την υγεία να κλιμακωθεί με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις και να αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια, δηλώνοντας την συμμετοχή της δημοτικής μας παράταξης με τον δημοτικό της σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο στην επιτροπή αγώνα.

Κατερίνη 29/8/2013
Μάντζιος Δ. Αντώνης, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης