Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πίσω από τα ψηφίσματα αδράνεια και αλληλοκαρφώματα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Μάντζιο
Στις αγωνιστικές επάλξεις με ομοβροντία ψηφισμάτων και πάλι το δημοτικό μας συμβούλιο. Αυτή τη φορά θα νιώσουν την αγωνιστική διάθεση, σχέδιο καναπέ, της δημοτικής μας αρχής, το

Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου. Μια κίνηση που από μήνες προετοίμαζε ο κ.Χιονίδης περιμένοντας το λάθος εκ μέρους τους δηλαδή την παραχώρηση του κτιρίου της Παραλίας στο Λιμεναρχείο για να εξαπολύσει το φαρμακερό του ψήφισμα για να περιαγάγει μια ακόμα περήφανη νίκη, και εν όψει των επερχόμενων εκλογών να κάψει και τον άσπονδο σύντροφό του στην Ν.Δ.   κ. Κουκοδήμο πιθανό αντίπαλό του για τον δήμο εντός της Ν.Δ. 
Και για το σκοπό αυτό κρατούσε μυστικό το αίτημα του Λιμενάρχη συνοδευόμενου από τον διαμαρτυρόμενο σήμερα για την παραχώρηση του κτιρίου κ. Κουκοδήμο και από τρίτους τους οποίους δεν αποκάλυψε ο δήμαρχος.
 Και το είχαμε πει  δημοτικό συμβούλιο. Μόνο μέσω Κουκοδήμου μπορεί κάποιος πολίτης ή Σύλλογος ή και τρίτοι άγνωστοι να συναντηθούν με τον κ. Χιονίδη. 
Μιλάμε για πολύ υψηλή τακτική εκ μέρους των στελεχών της Ν.Δ. που δυναστεύουν τον τόπο μας. Από μήνες γνώριζε το θέμα ο κ. Χιονίδης και ούτε το γνωστοποίησε,δρώντας ς απόλυτος μονάρχης, ούτε προέβη σε κάποια ενέργεια για να προλάβει την παραχώρηση του κτιρίου της Παραλίας. 
Και ο  Κουκοδήμος από τη μια συνόδευε τον Λιμενάρχη για να ζητήσουν την συναίνεση του Χιονίδη για την παραχώρηση και μετά έσκουζε διαμαρτυρόμενος για την παραχώρηση στέλνοντας και σχετική επιστολή. Και για να μην νομίσετε ότι αφορά μόνο τους Χιονίδη και Κουκοδήμο η καταγγελθείσα υπερεπάρκεια προσωπικού στο Λιμενικό αφορά άλλον βουλευτή για αθρόες ψηφοθηρικές μεταθέσεις. 
Ένας όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος των στελεχών της Ν.Δ. στον τόπο μας, που μας υποχρεώνει να τους στείλουμε όλους και αμέσως στο σπίτι τους. Αρκετά τους δώσαμε, πιο πολλά πήρανε, ας φροντίσουμε επί τέλους και μεις για τα του οίκου μας, τον Δήμο και την Πιερία.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης