Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: Μας μετατρέπουν σε χωματερή της Ευρώπης. Αποκαλυπτικό βίντεο - ντοκιμαντέρ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr/
Οι κυβερνήσεις κωφεύουν και εγκληματούν την ώρα που σπέρνουν οι νόμιμες και μη πηγές λίπανσης τον καρκίνο...


Πρόλογος: Αραχναίος

Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ Toxic Crisis του Ομήρου Ευαγγελινού. Εν μέσω κρίσης και το περιβάλλον είναι από τα πρώτα που πλήττονται μαζί με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Δείτε πώς η Γερμανία, χώρα υπόδειγμα ορθής οικολογικής διαχείρισης των απορριμάτων, προωθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή που έρευνες ελληνικών πανεπιστημίων αποδεικνύουν πώς η Κρήτη και ο Θεσσαλικός κάμπος από μόνοι τους μπορούν να γίνουν πρότυπα αγροτικής παραγωγής και να θρέψουν δισεκατομμύρια ανθρώπων με κηπευτικά, δίπλα σε αγροτικές εκτάσεις τα τοξικά κάνουν πάρτι ανεξέλεγκτα. Θριάσιο πεδία, Βόλος, Χαλκιδική, Μεσόγεια, Φωκίδα και άλλες περιοχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το νερό του Ασωπού ποτίζει με καρκίνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλους τους εν δυνάμει καταναλωτές των προϊόντων του. Καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και θηλυκοποιήσεις αρσενικών εμβρύων, μερικά από τα κρούσματα σε Λιόσια και άλλες περιοχές με χωματερές.
Αυτά και πολλές άλλες παγκόσμιες πρωτοτυπίες στη διαχείριση του περιβάλλοντος της νεοελληνικής πραγματικότητας με κόστος ανυπολόγιστο, τόσο οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό.


Toxic Crisis by Omiros Evangelinos (2012) by Aioleus

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε από τη διαδικτυακή συχνότητα της ΕΡΤ χθες. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή του μαύρου στις οθόνες μας συνεχίζουν να εκπέμπουν σήμα, κάνοντας πρόγραμμα ομολογουμένως ποιοτικότερο της κανονικής λειτουργίας της ΕΡΤ των τελευταίων ετών. Μέχρι χθες το σήμα της ΕΡΤ μετέδιδε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) η οποία σήμερα διέκοψε τη μετάδοση με το αιτιολογικό της λειτουργίας με ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ). Οι εργαζόμενοι συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της EBU εδώ.

Η μετάδοση του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά από το The Press Project και στη σελίδα της Ελεύθερης ΕΡΤ των εργαζομένων.