Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Εμείς θα σώσουμε τον εαυτό μας-Αν πετύχει το πείραμα με το ΦΠΑ θα ζητήσω και άλλες μειώσεις

Για όλους και για όλα μιλάει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «τα Νέα» ο Αντώνης Σαμαράς.
«Εμείς θα σώσουμε τον εαυτό μας. Κανένας άλλος δεν θα μας σώσει, αν δεν πάρουμε εμείς τις σωστές αποφάσεις που αφορούν τη χώρα μας», τονίζει ο πρωθυπουργός σηματοδοτώντας το
τέλος των ψευδαισθήσεων ότι η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας θα είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων από το εξωτερικό και μέτρων που θα ληφθούν από συμμαχικές χώρες και δανειστές.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «εφόσον καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα». Κατά την άποψη του πρωθυπουργού, «αυτά που ακούγονται κάθε τόσο για δημοσιονομικό κενό τα επόμενα χρόνια αποτελούν προβλέψεις που εξαρτώνται από υποθέσεις εργασίας. Συνήθως τα μεγέθη στα οποία καταλήγουν είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ξεκινούν. Και έπειτα από κάποιες διορθωτικές κινήσεις εξαλείφονται. Το βασικό είναι να πιάνουμε κάθε φορά τους στόχους μας».
Για να ενισχύσει την άποψή του αυτή, ο κ. Σαμαράς προσθέτει:« Όλοι παραδέχονται πλέον ότι, ανεξάρτητα από κάποιες μικροκαθυστερήσεις στα επιμέρους, συνολικά βρισκόμαστε μέσα στους στόχους. Θα είχαμε ήδη τα πρώτα μέτρα ελάφρυνσης αν ήμασταν έξω από τους στόχους;»
«Αν πετύχει το πείραμα με τον ΦΠΑ θα ζητήσουμε κι άλλες μειώσεις φόρων»
«Είναι απλό: Αν πετύχει το πείραμα και εφόσον επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, θα ζητήσουμε κι άλλες μειώσεις φόρων», επισημαίνει ο πρωθυπουργός απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει αν αποδειχθεί αποτελεσματική η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

«Τελικός στόχος μου είναι να πληρώνουν όλοι από λίγα. Και ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Όχι οι αδύναμοι να λιώνουν στη φορολογία και οι επιτήδειοι μια ζωή να τη γλυτώνουν… Αν δεν πετύχει το πείραμα απομακρύνεται ο στόχος μείωσης της φορολογίας», τονίζει ο κ. Σαμαράς στα «Νέα».


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

paraskhnio