Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Χαμός με την διακοπή του νερού πρόσφατα στην Κατερίνη, ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Δ. Μάντζιο
Σπάει ο αγωγός στην Κίτρους, επισκευάζεται, σπάει η βάνα στα Καταφιιώτικα αμέσως μετά και όλη η Κατερίνη χωρίς νερό αλλά και χωρίς καμιά ενημέρωση για την αιτία.

Αλήθεια κυρ δήμαρχε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωση,ς με site, blogs, κινητά κλπ. δεν
βρέθηκε ένας τρόπος για κατεπείγουσα ενημέρωση των δημοτών όταν οι υπηρεσίες αργούν.

Στην ουσία μια ΔΕΥΑΚ με προβλήματα, μεγάλος χρέος, χωρίς επαρκή αριθμό τεχνικού προσωπικού, χωρίς έγκριση υπερωριών και προσλήψεων, με παλαιό αλλά και ενιαίο δίκτυο όπου για μια βλάβη κόβεται όλη η Κατερίνη, με υψηλές πιέσεις χωρίς βάνες ρύθμισης της πίεσης, με υψηλό κόστος λειτουργίας κλπ, κλπ. 


 Προβλήματα που συζητούνται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ που παρακολουθώ, προβλήματα που δεν λύνονται γιατί από τη μια το μνημόνιο έχει δεμένες τις δημοτικές επιχειρήσεις με στόχο την ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων τους και τελικό στόχο την πούληση του νερού σε ιδιώτες.      Από την άλλη μια δημοτική αρχή που αρνείται να συζητήσει τα θέματα στη δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος φαίνεται να αρχίζει να απέχει και από τα δημοτικά συμβούλια, άτολμος να λάβει πολιτικές αποφάσεις, αδέξιος να λύσει τον γόρδιο δεσμό. 
    Κι οι πολίτες ταλαιπωρούνται, ανημέρωτοι για το τι συμβαίνει με μόνη σιγουριά ότι ο Χιονίδης θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. 
Για τα τελειώσει ότι δεν άρχισε, για μια ακόμη χαμένη θητεία, γιατί τόσο σέβεται την κρίση των δημοτών!
   Αλήθεια εκείνη η συζήτηση για το νερό που υποσχεθήκατε, σε πόσα τέρμινα προβλέπεται να την κάνετε κ. Χιονίδη;

Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα δημοτών, βρήκαμε εύκολα και ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Στέργιο Μπουσνάκη, για τις βλάβες.

Αντώνης, Δ. Μάντζιος
δημοτικός σύμβουλος, Κατερίνης