Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Γ. Κωνσταντόπουλος: "Θέλουμε νέα τουριστικά προϊόντα,ή θέλουμε νέους ανέργους;"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Απόστολο Λάγιο
«Θέλουμε τα νέα τουριστικά προϊόντα, ή θέλουμε ανέργους; Θα μείνουμε στα παλιά που δεν πουλάνε - ένα διαμέρισμα με ήλιο, θάλασσα και τίποτε άλλο - ή θα προχωρήσουμε στα νέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος
Κωνσταντόπουλος, ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας του Νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις».
Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την προώθηση τουριστικών επενδύσεων και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, επιδιώκοντας τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής με το νομοσχέδιο εισάγονται νέοι θεσμοί τουριστικής επιχειρηματικότητας αφού η αγορά ζητά κάτι καινούργιο. «Υπάρχουν 55 χιλιάδες απούλητες τουριστικές κατοικίες γιατί δεν είναι αυτό που ζητά η διεθνής τουριστική αγορά» σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε πως εισάγονται νέοι θεσμοί για επενδύσεις με αυστηρό περιβαλλοντικό έλεγχο.