Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αγρότης να γίνεις γιε μου. Του Πιτσιρίκου

Αλλαγές στην αγορά ακινήτων έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, αφού οι γονείς προτιμούν να αγοράζουν για τα παιδιά τους χωράφια με ελιές -αντί για μεζονέτες- επειδή έχουν αντιληφθεί πως θα πέσει μεγάλη πείνα. Βέβαια, όπου να ‘ναι θα έρθει και το χαράτσι για τις ελιές και θα τα κάψουν τα
παιδιά τους...


Όπως δήλωσε ο διευθυντής της «Chorafi Real Estate», Αγησίλαος Δακομουχρίτσας, πολλοί γονείς πιστεύουν πως είναι καλύτερο να αφήσουν στα παιδιά τους αγροτική γη, γιατί κατάλαβαν τη μαλακία που έκαναν να τα στέλνουν να παίρνουν όλα από δέκα πτυχία, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει ο τόπος από άνεργους και άχρηστους πτυχιούχους που δεν ξέρουν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους.

Οι γονείς αγοράζουν για τα παιδιά τους χωράφια με υφιστάμενες καλλιέργειες, γιατί ξέρουν πως είναι εντελώς ανίκανα και δεν μπορούν ούτε μια ελιά να φυτέψουν.

Μαζί με τα χωράφια με τις ελιές, οι γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους και μερικούς ξένους εργάτες, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα μαλακισμένα που βλέπω παντού να πάνε να μαζέψουν ελιές, αφού είναι τόσο ζαβά που θα ανοίγει το ένα το κεφάλι του άλλου με το κατσουρίδι και θα γεμίζουν τα λιόπανα με αίματα.

Πολλοί γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους χασισοφυτείες, ώστε αφενός να έχουν ένα σίγουρο μεροκάματο, και αφετέρου να μην μπλέξουν με τίποτα αλήτες που θα τους πουλήσουν κακής ποιότητας χασίς.

Επίσης, οι γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους γαϊδούρια και μουλάρια, για να αποφεύγουν τα έξοδα για βενζίνες και τα τέλη κυκλοφορίας, αν και τους αγοράζουν και ένα τρακτέρ γιατί έχουν δει στις τηλεοπτικές διαφημίσεις κάτι μουστακαλήδες αγρότες πάνω στα τρακτέρ και έχουν εντυπωσιαστεί.

Πολλοί γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους αργαλειούς, βελόνες για πλέξιμο και ραπτομηχανές, μπας και καταφέρουν να ράψουν κάνα ρούχο μόνα τους, ώστε να μην κυκλοφορούν ξεβράκωτα και γίνουν ρεζίλι στην κοινωνία.

Κάποιοι γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους δίκαννα και καραμπίνες για να τουφεκάνε μπεκάτσες μέσα στα χωράφια και να εξασφαλίζουν την τροφή τους, ενώ τους αγοράζουν και ένα κυνηγόσκυλο, ώστε, αν πέσει η μπεκάτσα μέσα σε κάνα λαγκάδι, να χωθεί ο Αζόρ και να κάνει απόρτ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ksipnistere.blogspot.gr