Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ! 
Ο ΝΟΜΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!!!
Την καταγγελία κάνουν Γερμανοί κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου
του Μάκη Βραχιολίδη
.
Θέμα ακυρότητας της αρνητικής για τους ομολογιούχους του Δημοσίου, απόφασης του ΣτΕ,  θέτουν Γερμανοί ομολογιούχοι!!! Και αυτό διότι όπως καταγγέλλεται, ένα από τα μέλη της σύνθεσης του Δικαστηρίου  κακώς δίκασε την υπόθεση και έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί!!!  Ως γνωστόν η απόφαση του ΣτΕ αν και θα καθαρογραφεί τον Σεπτέμβριο, εντούτοις έχει διαρρεύσει από κύκλους του ΣτΕ, γεγονός που επίσης εκθέτει το Δικαστήριο!
Συγκεκριμένα, το θέμα ακυρότητας της απόφασης του ΣτΕ τέθηκε από Γερμανούς κατόχους ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με επιστολή που έστειλαν στις 17 Ιουλίου 2013 στον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΤΕ. Η επιστολή τους αυτή δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου στο ιστολόγιο του Ρολφ. http://rolfsgriechenlandblog.blogspot.gr/2013/07/an-den-prasidenten-des.html
.
Οι καταγγέλλοντες,  αφού παραθέτουν τους στίχους του Νίκου Γκάτσου από την Ελλαδογραφία, «Και τα βαρβαρικά έθνη ηπόρησαν και κατ’ ιδίαν εκάγχασαν», στη συνέχεια αναφέρουν ότι στην επίμαχη εκδίκαση της υπόθεσης εμπλέκεται ο κ. Αθανάσιος Ράντος ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου, ο οποίος κακώς συμμετείχε στη δίκη. Και αυτό διότι –όπως αναφέρουν- η κόρη του, δικηγόρος  Μαριάννα Ράντου, σύμφωνα με την αυτο-παρουσίασή της (linkedin) είναι υπάλληλος του δικηγορικού γραφείου «Χριστιανός & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία», γραφείο που το ίδιο διάστημα εκπροσωπούσε στη συγκεκριμένη δίκη κατόχους κρατικών ομολόγων!.
.
Η επιστολή, ρίχνει ευθείες μομφές κατά του  δικαστή: «Πιστεύουμε ότι αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει τον Αντιπρόεδρο του δικαστηρίου σας στο να αυτοεξαιρεθεί δεδομένου ότι δημιουργείται η υπόνοια μεροληψίας (παρά το γεγονός ότι αυτή η προκατάληψη θα μπορούσε να είναι υπέρ μας).
.Πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Αντιπροέδρου του Δικαστηρίου σας κυρίου Ράντου, καθώς και του Αντιπρόεδρου του δικαστηρίου σας, κ. Νικ. Σακελλαρίου, που είναι ο αρχαιότερος δικαστής της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποφασίζει για τις αιτήσεις αυτές».
Όπως αναφέρουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, ο δικαστής θα έπρεπε να εξαιρεθεί κατ’ εφαρμογή των άρθρων 52 και 55 του ΚΠΔ τα οποία σε συνδυασμό με το άρθρο 40 του Διατάγματος 18/1989 έχουν εφαρμογή στους δικαστές του ΣτΕ.
Τα άρθρα που επικαλούνται πλέον οι ομολογιούχοι για την ακυρότητα της δίκης του ΣτΕ αναφέρουν:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece.wordpress.com