Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σαμαράς - Βενιζέλος: Η πρώτη κατοικία των αδύναμων πολιτών θα προστατευτεί

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους πλειστηριασμούς. Προστατεύεται η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων ομάδων
Η πρώτη κατοικία των αδύναμων πολιτών θα προστατευτεί απολύτως υπογράμμισε ο
πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.
"Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως.
Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών.
Πρόσθεσε δε ότι "η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων".
Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε "νομίζω πως ναι", ενώ ανέφερε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.
"Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.
Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.  Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να  έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.
Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας", υπογράμμισε.
Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του σημείωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.
Αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

http://news247.gr/