Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟLYMPOLIS- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 3.8

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γεωργία Σφήκα
   Σήμερα στις 21.25 αναμένεται η πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα του Olympus Rapsody, σε σύνθεση του Ολλανδού συνθέτη Eddy Koopman (www.eddykoopman.com). Ο συνθέτης,
πλαισιωμένος από μουσικούς της Μητροπολιτικής Ορχήστρας της Ολλανδίας (en.metropoleorkest.nl), μέλος της οποίας διατελεί και ο ίδιος από το 1989, την Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Λιμπανοβνού, τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου, τη Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη, την παιδική Χορωδία του Δήμου Αιγινίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καρυοφυλλίδη θα παρουσιάσει το έργο που εμπνεύστηκε χάρη στον Όλυμπο. Ποιήματα θα απαγγείλουν μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων».
   Ακόμη σήμερα θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών τραβηγμένες στο ίδιο κάδρο εκατό χρόνια μετά, με οδηγό το Λεύκωμα του Γιάννη Κυρίτση «ο Όλυμπος του Boissonas». Ο Νίκος Μπαμπανίκας, φωτογράφος και περιηγητής θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «40 βουνά της γης στη σκιά του Ολύμπου». Η Ελένη Μπουφέτη εκθέτει με τη σειρά της αρχιτεκτονική εργασία με τίτλο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ολύμπου».
   Η βραδιά θα κλείσει με το συνθέτη και πολυοργανίστα Τηλέμαχο Μούσσα να συναντά τον visual artist Λευτέρη Ζημιανίτη για μία αναπάντεχη αυτοσχεδιαστική οπτικοακουστική παράσταση. Ο Cayetano και η μπάντα του θα δώσουν το «παρών» στις 23.20, ενώ θα ακολουθήσει μουσική από τον Blend Mishkin.
   Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), πραγματοποιούνται στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο και έχουν γενική είσοδο 10 Ε (Κάρτα ανεργίας: 8 Ε, παιδιά ως 12 ετών: είσοδος ελεύθερη.)

   Για περισσότερες πληροφορίες: www.olympolis.gr