Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τα «Omorfa Taxidia»της εφημερίδας Μακεδονίας κάνουν ιππασία στο Κτήμα Ηρακλή, στον Όλυμπο καλεσμένα του δημοσιογράφου Λάγιου Απόστολου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΛΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
Ήτανε μόδα και πέρασε. Ο λόγος για τον «αγροτουρισμό καλοπέρασης» των προηγούμενων ετών. Δεκάδες πολυτελείς «παραδοσιακοί» ξενώνες, με σπα, τζάκια και εντυπωσιακά δωμάτια, προς τέρψη των «εραστών του Σαββατοκύριακου». Που ήθελαν
χαλάρωση και απολαύσεις, σε περιβάλλον αγροτικό και μοντέρνο συγχρόνως.
Να και τα μασάζ, να και οι εσωτερικές πισίνες, να και τα πλούσια δείπνα με εκλεκτά κρασιά και ανεβασμένη διάθεση, να και τα γούστα προς εντυπωσιασμό της συμβίας, να και οι ακριβοί λογαριασμοί στο τέλος.. Έκαναν και μια 5λεπτη βόλτα γύρω από τον ξενώνα βαφτίζοντάς την «περίπατο στο βουνό», έβλεπαν στα γρήγορα και από μακριά κανένα αλογάκι, και κατευθείαν επιστροφή στο δωμάτιο για γούτσου-γούτσου..

 Έβαζαν και την ταμπέλα « Πάμε σε παραδοσιακό ξενώνα για αγροτουρισμό» και έσκαζαν από τη ζήλεια φίλοι, γνωστοί και γείτονες. Υπήρχε χρήμα, ευμάρεια, θετική διάθεση. Τώρα..;
Τώρα το χρήμα τελείωσε, και ο κάθε κατεργάρης γύρισε στον πάγκο του. Και έμειναν αυτοί που μπορούν να προσφέρουν πραγματικό, ουσιαστικό, αυθεντικό, αγροτουριστικό προϊόν. Χωρίς φανφάρες και χωρίς δήθεν πολυτέλεια.Το Κτήμα Ηρακλή είναι ένα από αυτά. Αν θέλετε μόνο καλοπέραση και επιφανειακή προσέγγιση των θεμάτων «φύση, ζώα, εξωτερικές δραστηριότητες», μάλλον δεν θα σας ικανοποιήσει. Θα σας ικανοποιήσει όμως η εξαιρετική κουζίνα, φτιαγμένη με μεράκι και αγάπη από την κ. Τζένη σύζυγο του Ηρακλή Τζίντζηρα. Ζεστό ζυμωτό ψωμί, ντόπια κρέατα παραγωγής του αγροκτήματος, φρέσκο κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα, αυγά από χωριάτικες κότες ελευθέρας βοσκής, παραδοσιακές πίτες και σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες εποχής κ.α. Όλα φτιαγμένα με πίστη στην παράδοση, αλλά και μοναδική οικογενειακή φιλοξενία, θα ικανοποιήσουν όλους, και κυρίως όσους θέλουν καλοπέραση χωρίς τίποτα περισσότερο.
Φυσικά όλα τα παραπάνω αφορούν αυτούς που εστιάζουν μόνο στο φαγητό. Διότι η πραγματική ουσία, τα καλά, και οι ευχάριστες εκπλήξεις είναι αλλού.
Το Κτήμα Ηρακλή βρίσκεται στο 13ο χλμ. Κατερίνης - Ελασσόνας, στη διασταύρωση για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Είναι ένας πολυχώρος ιπποτουρισμού και αγροτουρισμού γενικότερα.
Απευθύνεται στους αληθινούς λάτρεις εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίοι θέλουν να βιώσουν πραγματικές εμπειρίες μέσα στη φύση και ανάμεσα σε δεκάδες είδη ζώων. Τα οποία μπορείτε να ταΐσετε, να αρμέξετε, να καθαρίσετε εσείς και τα παιδιά σας, αλλά και συμμετέχοντας σε εργασίες του αγροκτήματος, σχετικά με την καλλιέργεια κηπευτικών, φροντίδα ζώων κτλ Και είναι πολλά. Εκατόν είκοσι άλογα Ελληνικής φυλής, ελάφια, χήνες, κότες, γαϊδούρια, κριάρια, αγελάδες, πάπιες, περιμένουν να τα φροντίσετε βιώνοντας μια διαφορετική εμπειρία.

Και αν βαριέστε ή τεμπελιάζετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα συμπαθή ζωάκια, μπορείτε να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας στην τεράστια παιδική χαρά, ή να απολαύσετε τον καφές σας στο σαλέ salon. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαμονής με πολύ φτηνό κόστος, αλλά μην περιμένετε πολυτέλειες.
Αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο. Την ιππασία, είτε εντός του κτήματος, είτε σε
διάφορες εξωτερικές διαδρομές ( μικρές ή μεγάλες), μέσα στο δάσος και το ποτάμι. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να διανυκτερεύσετε σε σκηνές μέσα στο βουνό και να κάνετε μπάρμπεκιου, συνδυάζοντας τα με την ιππασία.
Το Κτήμα Ηρακλή είναι ένας ιδανικός χώρος που αξίζει να επισκεφτούν σχολεία, σύλλογοι, αλλά και μεμονωμένες οικογένειες. Είναι ντροπή να κάνουν τα παιδιά μας ημερήσιες εκδρομές με το σχολείο τους σε εμπορικά κέντρα, αντί να τα δώσουμε μια διαφορετική και άμεση προσέγγιση με τη φύση και το περιβάλλον.
Κάτι που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι το άλογο έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον άνθρωπο. Η πρώτη επαφή μαζί του δεν προκαλεί φόβο, αλλά δέος. Αλλά κυρίως δημιουργείται μεταξύ αλόγου και ανθρώπου μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και συντροφικότητας. Για αυτό και συνίσταται από επιστήμονες, η επαφή ατόμων με νοητικά ή κινητικά προβλήματα με το άλογο.
Να προσθέσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα για θεραπευτική ιππασία για άτομα με αναπηρία. Τα ταξιδιωτικά γραφεία που ειδικεύονται στον εσωτερικό αλλά κυρίως στον εισερχόμενο τουρισμό, θα μπορούσαν να λάβουν υπόψη τους αυτή την παροχή και να την προτείνουν στους Έλληνες και ξένους πελάτες τους.

Οι «Ατρόμητοι Ιππείς»
Οι «Ατρόμητοι Ιππείς», είναι ένας σύλλογος ο οποίος εδρεύει στο Κτήμα Ηρακλή. Κάθε χρόνο πραγματοποιούν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, διάρκειας 10 ημερών περίπου, και συνήθως γίνονται μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Σε καθημερινή βάση διανύουν περίπου 50 χλμ. Ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ διαδρομές, και η τελευταία έγινε στην Κρήτη, όπου έγινε υποδοχή με μεγάλες τιμές και σε κλίμα συγκινητικό.