Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Συγκλονίζουν τα τελευταία SMS της δημοσιογράφου λίγο πριν σκοτωθεί στην Αίγυπτο

Ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλα προκαλούν τα τελευταία λόγια που έγραψε στη μητέρα της η 26χρονη  δημοσιογράφος, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των αναταραχών των τελευταίων ημερών
στην Αίγυπτο.
Η οικογένειά της έδωσε στη δημοσιότητα τα SMS που αντάλλαξε με τη μητέρα της προτού πέσει νεκρή από πυροβολισμό την Τετάρτη.
Η 26χρονη Χαμπίμπα Αχμέντ Αμπντ Ελαζίζ εργαζόταν για την εφημερίδα XPress, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Gulf News, που εκδίδει την Xpress, έγραψε για την Ελαζίζ μετά το θάνατό της, επισημαίνοντας ότι πυροβολήθηκε από αδέσποτη σφαίρα.
Στη συνέχεια, η αγγλόφωνη «The National» με έδρα το Αμπού Ντάμπι δημοσίευσε σπαρακτικές λεπτομέρειες από την τελευταία συζήτηση της Ελαζίζ με την μητέρα της, μέσω SMS.
Μερικά από τα μηνύματα έχουν ως εξής:
Χαμπίμπα: Έχω δεχθεί τριών ειδών φάρμακα. Κάνει κρύο εδώ και τρέμω. Το πλήθος είναι μεγάλο και σε υψηλό συναγερμό. Προσευχήσου για εμάς μητέρα.
Μητέρα: Θεέ μου, κράτα μας ακλόνητους και δώσε μας δύναμη. Σε αφήνω στα χέρια του Μεγαλοδύναμου.
Χαμπίμα: Πλησιάζω σε λίγο την πλατφόρμα. Υπάρχουν τανκς εκεί.
Μητέρα: Θεέ μου δώσε μας δύναμη, δώσε μας τη νίκη.
Ώρα 12.46 το μεσημέρι, η μητέρα γράφει: Χαμπίμπα, καθησύχασέ με. Έχω καλέσε χιλιάδες φορές. Σε παρακαλώ αγάπη μου, ανησυχώ πολύ. Πες μου πως είσαι.
Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Η 26χρονη είχε πέσει νεκρή.
Η Χαμπίμπα ήταν μία εκ των τριών δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους καλύπτοντας τα γεγονότα στην Αίγυπτο. Οι άλλοι δύο ήταν ο 62χρονος Βρετανός εικονολήπτης του SkyNews, Μικ Ντιν, και ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος, Αχμέντ Αμπντέλ Γκαουάντ, που εργαζόταν για την εφημερίδα Al Akhbar

http://gr.news.yahoo.com/