Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 61-84 Να περάσει ο επόμενος...! (vds)

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν καν στο γήπεδο. Ο Γιάννης Μπουρούσης έπαιζε με πυρετό. Οι Τούρκοι έπαιζαν την ύπαρξή τους στο Ευρωμπάσκετ. Ε και; Η Εθνική έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της επικράτησε με 84-61 της Τουρκίας και πανηγυρίζει ήδη την πρόκριση
στην επόμενη φάση!
Ο Στράτος Περπέρογλου... ντύθηκε Σπανούλης κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης έμοιαζε ασταμάτητος με την ελληνική ομάδα να πιστοποιεί πάνω στο παρκέ πως πρώτα απ' όλα είναι ομάδα, ενώ έχει απίστευτο βάθος στον πάγκο της.
Πλέον η Ελλάδα στα παιχνίδια με την Ιταλία και την Φινλανδία θα παίξει για την πρωτιά του ομίλου αλλά και βέβαια για τις νίκες που θα μεταφέρει στον όμιλο του επόμενου γύρου. Αντίθετα οι Τούρκοι λένε αντίο και από το βράδυ της Δευτέρας θα είναι ελεύθεροι να... επιστρέψουν στη χώρα τους.
Με τρία φόργουορντ
Το κενό του τραυματία Βασίλη Σπανούλη καλύφθηκε επάξια από τον Στράτο Περπέρογλου. Μάλιστα στο αρχικό του σχήμα ο Τρινκιέρι ξεκίνησε μαζί τους «Πέρπε», Παπανικολάου και Καϊμακόγλου με τον Ζήση στον «άσο» και τον Μπουρούση στο «πέντε».
Η Ελλάδα άργησε να βρει καλό ρυθμό ιδίως στην άμυνά της και αυτό φαίνεται και από τα επιθετικά ριμπάουντ των Τούρκων που είχαν την ευκαιρία να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Παρόλα αυτά κατάλφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με πέντε πόντους.
Στιον ίδιο ρυθμό άρχισε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να βελτιώνεται αμυντικά αλλά να ψάχνει ακόμα τα πατήματά της στην επίθεση. Αυτά τα βρήκε χάρη στον... Τάνιεβιτς. Ο τεχνικός των Τούρκων γύρισε σε ζώνη και η... προσεκτική μέχρι εκείνη τη στιγμή σε μακρινά σουτ, Ελλάδα με τρεις «βόμβες» τριών πόντων έφτασε στο 19' στο +9 (32-41). Σε αυτό το διάστημα ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες.
Είχε... Μπουρουσάρα!
Με τον Νίκο Ζήση να πασάρει (5 ασιστ) και τον Γιάννη Μπορούση να σκοράρει (8 πόντους) στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική έβαλε τις βάσεις για να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη. Σταθερά και με προσήλωση στην άμυνα αλλά και ροτέισον από τον Τρινκιέρι, η Ελλάδα παγίωσε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και εικόνα του αγώνα έδειχνε πως το παιχνίδι δεν χάνεται!
Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας είχαν βρει πλέον ρυθμό και ήταν ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη Τουρκία παρά τις προσπάθειες των Αρσλάν και Ιλιασόβα, δεν μπορούσε να τη σταματήσει.
Οι αλλαγές του Τρινκιέρι έβρισκαν αμέσως ρυθμό και η διαφορά πλέον άρχιζε να ανοίγει. Ο Ζήσης συνέχιζε να πασάρει (ρεκόρ καριέρας με την Εθνική), ο Σλούκας ζεστάθηκε και στο 33' η διαφορά ήταν ήδη στο +17 (68-51), ενώ λίγο πριν από το τέλος ο Σλούκας με τρίποντο την έστειλε στους +24 (80-64) για να μειώσουν οι Τούρκοι στο τελικό 84-61.
Παίζει για το... αύριο!
Η πρόκριση σφραγίστηκε όμως τα... δύσκολα τώρα αρχίζουν για την Εθνική. Με δεδομένο πως η Ιταλία θα είναι και εκείνη στην επόμενη φάση είναι απαραίτητη η νίκη αύριο για να τη μεταφέρει η Ελλάδα στην επόμενη φάση. Σε αυτή ακριβώς τη λογική είναι σημαντικό και το δευτεριάτικο παιχνίδι με τη Φινλανδία που αναμένεται να είναι η τρίτη ομάδα που θα περάσει.
Θυμίζουμε πως οι μεταφέρονται μόνο τα αποτελέσματα με τις ομάδες που έχουν επίσης προκριθεί. Δηλαδή η Ελλάδα δεν μεταφέρει, για παράδειγμα τη σημερινή νίκη επί της Τουρκίας.
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάι, Πρέλτζιτς 9 (1), Γκιουλέρ 6 (2), Μπατούκ, Ιλιασόβα 13, Ερντέν 5, Τσετίν 3 (1), Σαβάς, Γκονλούμ 8, Αρσλάν 9, Ασίκ 6, Τούρκογλου 2.
ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Σλούκας 14 (2), Μπουρούσης 21 (1), Ζήσης 6 (11 ασίστ), Περπέρογλου 12 (2), Φώτσης 3 (1), Παπανικολάου 11 (1), Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6, Καϊμακόγλου 5 (1), Μπράμος 6 (2), Πρίντεζης.


http://www.sentragoal.gr/