Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος ο κ. Δημήτρης Αυλίδης - Αποφάσεις της 99ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Κατά τη συνεδρίαση του 99ου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
* Ζητήματα προαδειοδότησης των Τ.Α.Α. για τη νέα αγωνιστική περίοδο ενόψει και της κατάθεσης των φακέλων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Υπήρξε δέσμευση από τους εκπροσώπους των Τ.Α.Α. ότι δεν θα
δημιουργηθεί και θα τακτοποιηθούν εκκρεμότητες και οφειλές.

* Συζητήθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης των γυμναστηρίων που θα είναι έδρες των ομάδων που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ. Αποφασίστηκε να γίνει από Επιτροπή της ΕΣΑΠ τελικός έλεγχος και στα 12 γήπεδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ώστε να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες με βάση τα όσα προβλέπει η προκήρυξη σχετικά με την ασφάλεια των θεατών, τους βοηθητικούς χώρους, την χωροθέτηση των δημοσιογραφικών, των διαφημιστικών πινακίδων αλλά και για τις υποδομές όπως ηλεκτροφωτισμός, εγκατάσταση wi-fi κλπ. Όλοι οι εκπρόσωποι των Τ.Α.Α. δεσμεύτηκαν για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων.

* Ορίστηκε η Επιτροπή πρωταθλήματος 2013-14. Η νέα σύνθεση:
Πρόεδρος: Λεονταρίτης Γιώργος.
Μέλη: Χρήστος Γρόλλιος, Χρήστος Καρβούνης.
Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Αυλίδης, Κώστας Παϊσιάδης.

* Τα ζητήματα της διοργάνωσης του League Cup 2013-14 και του προϋπολογισμού αναβλήθηκαν για συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. που θα οριστεί άμεσα για να γίνει έως 25 Σεπτεμβρίου.

* Αποφασίστηκαν αρκετές και σημαντικές αλλαγές στην προκήρυξη η οποία τις επόμενες ημέρες θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στα πλέι άουτ και στο γεγονός ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία και η 12η ομάδα η οποία μέχρι και τη σεζόν 2012-13 υποβιβάζονταν απ΄ ευθείας στην Α2.

* Επίσης έγιναν σειρά αλλαγών και αναβάθμιση στις υπηρεσίες Τύπου, προβολής και μάρκετινγκ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου έγιναν συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων Τύπου των ΤΑΑ, των εκπροσώπων μάρκεντινγκ αλλά και συνάντηση μεταξύ προπονητών και διαιτητών όπου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα στις σχέσεις των δύο πλευρών για την πιο ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. (Για τα συγκεκριμένα θέματα θα ακολουθήσει νέα και αναλυτική ενημέρωση).

PLAY OUTS για τις θέσεις 9η έως 12η
Σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ της 9ης και 10ης ομάδας, η διαφορά μεταξύ της 10ης και της 11ης ομάδας καθώς και η διαφορά 11ης με 12ης ομάδας μετά την διεξαγωγή της Κανονικής περιόδου είναι μικρότερη από 7 βαθμούς (6,5,4,3,2,1 βαθμοί), οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα προκύψει μετά την κλήρωση (οι αριθμοί αναφέρουν αυτούς που θα λάβει κάθε ομάδα στην κλήρωση) όπως παρακάτω:
1η Αγωνιστική: 2-1, 3-4 2η αγωνιστική: 4-2, 1-3 3η αγωνιστική: 4-1, 2-3 4η Αγωνιστική: 1-2, 4-3 5η αγωνιστική: 2-4, 3-1 6η αγωνιστική: 1-4, 3-2
Η κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στους αγώνες αυτούς μεταφέρει τη βαθμολογία (βαθμοί, σετ, πόντοι) που κατέκτησε στην 1η Φάση του πρωταθλήματος καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων και στην βαθμολογία αυτήν (1ης Φάσης) θα προστίθεται η βαθμολογία των αγώνων της 2ης Φάσης.
Εξαιρέσεις διεξαγωγής Play Out:
Α) Ο 9ος εξαιρείται από την διαδικασία των Play-Outs στις εξής περιπτώσεις:
i) Να έχει διαφορά με τον 12ο , δώδεκα (12) ή περισσότερους βαθμούς (12, 13, 14 κ.ο.κ.),
ii) Να έχει διαφορά με τον 11ο,, Δέκα (10) ή περισσότερους βαθμούς (10, 11, 12 κ.ο.κ.)
iii) Να έχει διαφορά με τον 10ο , Επτά (7) ή περισσότερους βαθμούς (7, 8, 9, κ.ο.κ.)
Β) Ο 10ος εξαιρείται από την διαδικασία των Play-Outs στις εξής περιπτώσεις:
i) Να έχει διαφορά με τον 12ο, Δέκα (10) ή περισσότερους βαθμούς (12, 13, 14 κ.ο.κ.),
ii) Να έχει διαφορά με τον 11ο, Επτά (7) ή περισσότερους βαθμούς (7, 8, 9, κ.ο.κ.)
Στην περίπτωση εξαίρεσης μόνο του 9ου από τη διαδικασία των Play Out, το μίνι πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 3 ομάδες.
Σε περίπτωση εξαίρεσης του 9ου και του 12ου από τη διαδικασία των Play Out, ο 10ος και ο 11ος θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις 3 νίκες.
Σε περίπτωση εξαίρεσης του 9ου και του 10ου από τη διαδικασία των Play Out, υποβιβάζονται αυτόματα ο 11ος και ο 12ος.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση σε αυτό το Μίνι- Πρωτάθλημα, θα καταλάβει την 11η και 12η θέση στην Τελική Κατάταξη και θα υποβιβαστούν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών περιόδου 2014-2015.